Petar Đorđić (©Starsport)
Petar Đorđić (©Starsport)

Flensburg je druga dimenzija, Voša sjajna, ali samo 30 minuta, u nastavku potop

Vreme čitanja: 4min | uto. 20.02.24. | 20:17

Liga Evrope: Nemački tim ubedljiv u Novom Sadu sa 36:26 (14:13). Petar Đorđić najbolji kod Lala sa 10 golova. Srpski šampion i dalje može do nokaut faze

Odlična Vojvodina, ali samo u prvih 30 minuta. U nastavku je razlika u klasi došla do izražaja. Flensburg je, ipak, druga dimenzija. Nemački tim, prvak Starog kontinenta iz 2014. godine, pobedio je srpskog šampiona sa 36:26 (14:13) pred više od 2.000 gledalaca u dvorani Slana bara u drugom kolu druge runde EHF Lige Evrope.

Očekivano, Flensburg je slavio u sjajnom ambijentu na Klisi, ali tim Borisa Rojevića i dalje može da se nada plasmanu u nokaut fazu. Odličan je bio Petar Đorđić. Reprezentativac Srbije je odigrao najbolji meč u crveno-belom dresu, bio lider tima, ali s druge strane bili su raspoloženi Simon Pitlik, pivotmen Johanes Gola, krilo August Pedersen i golman Benjamin Burić koji su bili prevaga da dva boda odu na Baltik, na sever Nemačke.

Izabrane vesti

Odlučujuću prednost gosti su stvorili u prvih 10 minuta nastavka, kada su se razigrali levoruki Hansen i Ajnarson. Posle gola Đorđića za prvo izjednačenje na meču – 14:14, usledila je serija Flensburga 8:3 za vođstvo 22:17 u 41. minutu. Kasnije je bilo i +8 – 26:18 i +10 (30:20), pa nije bilo mnogo problema za goste sa Baltika koji su potvrdili da su u sjajnoj formi. Razlika je prevelika, ali ipak je ovo bila ekipa za dve klase bolja od desetotrukog uzastopnog šampiona Srbije, najbolji tim koji je gostovao u našoj zemlji u poslednjoj deceniji.

Svaku grešku, odbranu Burića, tim mladog danskog stručnjaka Nikolaja Krikaua je koristio da lakim golovima iz tranzicije u nastavku prelomi meč i slavi ubedljivo na vrućem gostovanju u Novom Sadu.

Počela je Vojvodina bojažljivo, sa previše respekta prema rivalu. Stvorio je brzo Flensburg četiri gola viška (3:7). Škripalo je u napadu, ali je Petar Đorđić pokrenuo Lale sa nekoliko golova sa devet metara. Odličnu rolu imali su i Darko Milenković i Boris Puhovski i brzo se istopila prednost gostiju. Napad je dobio na jačini ulaskom Mohameda Aziza Aidija kome je ovo prvi meč u 2024. godini. Imao je problema nekoliko nedelja sa zadnjom ložom.

Imala je četa Borisa Rojevića u dva navrata šansu za izjednačenje, ali na odmor se otišlo sa samo -1 (13:14). Andrej Trnavac je imao dve parade u poslednjim trenucima prvog dela igre. Šteta i za dva promašena zicera sa šest metara pivotmena Živana Pešića. Kod nemačkog tima najbolji, očekivano, bio je danski levi bek Simon Pitlik, dok je osam odbrana u prvom poluvremenu imao reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjanim Burić (tri više od Trnavca).

Na startu meča je odbrana srpskog šampiona imala je problema sa pivotmenom Johanesom Golom, ali kako je utakmica odmicala defanziva sa Miljanom Pušicom bila je bolja. Ipak, kvalitetniji gosti su u drugih 30 minuta stegli odbranu i lakim golovima iz kontre pregazili Lale u prvom delu nastavka i stigli na prag prvog mesta u Grupi 3 i direktnog plasmana u četvrtfinale.

Najefikasniji igrač utakmice bilo je krilo gostiju August Pedersen sa osam golova, ali je većinu postigao u finišu, kada je već sve bilo gotovo. Simon Pitlik je dao šest, a Johanes Gola pet pogodaka. Po četiri puta mrežu Novosađana zatresli su Tejtur Ajnarson i Lase Meler. Na golu je odličan bio Benjamin Burić sa 15 odbrana (skoro 40 odsto uspešnosti).

U redovima Novosađana, Petar Đorđić je dao 10 golova iz 15 pokušaja (tri sa linije sedam metara). Darko Milenković je postigao pet, Boris Puhovski tri, a po dva Stefan Sunajko, Branko Tomić i Luka Rogan. Andrej Trnavac je zaustavio osam udaraca.

Zbog povreda nisu igrali Stefan Dodić, Vukašin Vorkapić, Miljan Vukovljak i Milan Milić.

Vojvodina je posle drugog kola na poslednjem mestu. Silekborg je pobedio Kadeten sa 36:30 (17:15), pa se izjednačio sa švajcarskim šampionom sa po četiri boda. Lale su ostale sa dva i naredne nedelje navijaju za danski tim da pobedi u Šafhauzenu kako bi u poslednjem kolu druge faze trijumfom sa +4 protiv Kadetena na svom terenu izborili nokaut fazu drugorangiranog takmičenja u Evropi.

Sledećeg utorka Novosađani gostuju Flensburgu na Baltiku u pretposlednjem meču druge faze Lige Evrope.

LIGA EVROPE, DRUGA RUNDA – 2. KOLO

Utorak

GRUPA 1

20.45: (1,03) Nant (20,0) Gonjik Zabrže (16,0)

20.45: (1,65) Rajn Nekar Leven (8,00) Hanover (2,70)

GRUPA 2

Gorenje - Nekse 27:27 (15:13)

Savehof - Skjern 27:29 (12:13)

GRUPA 3

Vojvodina - Flensburg 26:36 (13:14)

Silkeborg - Kadeten Šafhauzen 36:30 (17:15)

GRUPA 4

Fukse Berlin - Sporting Lisabon 31:32 (19:13)

Dinamo Bukurešt – Konstanca 33:23 (16:10)



tagovi

Rukometna Liga EvropeRK FlensburgRK VojvodinaBoris RojevićPetar Đorđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara