""
""

Francuzi navaljuju na vodeći triling bez kopi – pejst uzora u srebrnoj ekipi

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.07.17. | 10:27

Reno želi da sustigne F1 program Mercedesa već 2018. godine. Neće nikoga kopirati, a nadaju se konkurentnosti sa vodećim timovima

Velike reči i obećanja stižu iz Francuske. Ekipa Renoa za koju voze Niko Hulkenberg i Džulion Palmer namerila se na triling koga čine Mercedes, Ferari i Red Bul. Naime, plan Renoa je ulazak među najkonkurentnije timove bez oslanjanja na iskustva trenutno vodećih ekipa.

Izabrane vesti

U svetu motorne strategije Francuzi kažu da se ni u budućnosti neće baviti kopiranjem turbo punjača koje je Mercedes AMG Petronas lansirao još na početku V6 hibridne ere. Oni smatraju da je ono što čine za matičnu ekipu sasvim adekvatno datom trenutku i da bi kopiranje bilo korak unazad, odnosno da se sve na kraju verovatno ne bi dobro završilo po njihovu konkurentnost.
“Promena dizajna ne donosi nikakvo poboljšanje. Ne vidimo kako bi nam to poboljšalo sadašnja vremena. Zadovoljni  smo rasporedom delova. Sada samo moramo da vršimo konstantan razvoj. Treba da idemo laganim koracima. Iduća unaprijeđenja će se ticati motora s unutršanjim sagorijevanjem i turbo punjača“, poruka je francuske ekipe u kojoj takođe stoji da Dajmlerovci slabo rade na ERS sistemu konstantno se baveći unutrašnjim sagorevanjem.

Šta će od svega ispasti tek treba da vidimo, ali nikako ne smemo da zaboravimo da Reno ima veliki razvojni potencijal, al ii temeljno F1 iskustvo. Dve osvojene titule dovoljno dokazaju da se u ovom timu nekada itekako znalo šta se i na koji način radi.

(Foto: Action Images)


tagovi

Formula 1Mercedes AMG PetronasNiko HulkenbergReno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara