Bianka Buša (©MN Press)
Bianka Buša (©MN Press)

Gabi dobila duel sa Bušom pred dolazak Crvene zvezde u Istanbul

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.12.22. | 17:00

Vakifbank slavio protiv PTT Ankare maksimalnim rezultatom - 25:12, 25:20, 25:14

Srele su se u finalu Svetskog prvenstva i tada je pobeda otišla na račun srpske odbojkašice Bianke Buše. Sada su igrale utakmicu u klupskim dresovima u Turskoj, meč je imao daleko manji ulog, a na kraju se radovala Gabi Gimaraeš.

U prevodu Vakifbank je opravdao ulogu favorita protiv PTT Ankare, Brazilka je kapitenski vodila tim (12 poena), a naša reprezentativka je na drugoj strani bila najzapaženija u poraženom sastavu (11 poena). Meč je završen maksimalnom pobedom aktuelnog svetskog, evropskog i turskog šampiona - 3:0 (25:12, 25:20, 25:14). U istom timu kao i Buša igrala je i Sara Carić, koja je zabeležila dva poena.

Izabrane vesti

Ovo je bila poslednja provera ekspedicije Đovanija Gvidetija pred dolazak Crvene zvezde u Istanbul. Liga šampiona počinje u utorak, a za sredu je zakazan duel Vakifbanka i srpskog šampiona.

Na pobednički kolosek vratila se četa Zorana Terzića. Fenerbahče je u prethodnom kolu doživeo poraz od Kuzejbora i to u veoma dramatičnom duelu koji je završen tek posle taj-brejka. I danas nije izostala neizvesnost, makar u prva dva seta. Uvodni period su izgubile Eda Erdem i drugarice - 27:29, a onda su naredni dobile istim rezultatom. Uozbiljile su se u trećem i četvrtom i pobedile ih prilično lako - 25:15, 25:15.

Fedorovceva je bila najbolja u pobedničkom rosteru sa 16 poena. I za Fener je ovo bila priprema za početak Lige šampiona... U prvom kolu će Turkinje na megdan La Laguni iz Španije.

Kad je prvenstvo Turske u pitanju vodeću poziciju drži i dalje Ezačibaši, koji ima skor 8-0 (24 boda). Vakifbank je drugi sa utakmicom više i učinkom 8-1 (24 boda), a Fenerbahče je trećeplasirani sa šest pobeda i tri poraza (19 bodova).



tagovi

Zoran TerzićŽOK FenerbahčeBianka Buša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara