(©MN Press)
(©MN Press)

Genijalni Vujasinović sve predvideo: Olujno nevreme, prekid i prva senzacija u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.05.23. | 20:07

Vuljagmeni iznenadio Brešu i otišao u polufinale

Vladimir Vujasinović znao je kako jedino Vuljagmeni može da bude konkurenta i eventualno priredi veliko iznenađenje u četvrtfinalu. Prizivao je munje i gromove za Brešu, olujno nevreme u Beogradu i - sve je predvideo.

Kao u Ko to tamo peva, kultnom ostvarenju scenariste Duška Kovačevića i režisera Slobodana Šijana, kada glumac Boro Stjepanović razgovara sa sveštenim licem. Sve je video šta će se dešavati: “Nećete mi verovati, ali sve sam ovo već video i doživeo. I ovaj autobus, i ove ljude, i ovu reku. Sve”. Godilo je Vuljagmeniju nevreme, iznenadio je Brešu i postao treći polufinalista - 11:10.

Izabrane vesti

Klasičnih autsajdera na Fajnal-ejtu Lige šampiona nema, niko nije zalutao. Ipak, i pre samog početka mogla je da se napravi velika šestorka. Ne po tradiciji ili nečega sličnog, već iz razloga što je Jug stigao oslabljen, a Vuljagmeni se tek vratio u društvo najboljih i nema bombastična imena. Zapravo, ono najveće je na klupi - Vladimir Vujasinović

U bazenu je bio ratnik, kada je on komandovao - svi su verovali u pobedu. I išli na glavu. Taj mentalitet uspeo je da prenese i usadi u glave grčkim vaterpolistima i dvojici Amerikanaca u Vuljagmeniju. Na početku utakmice Breša nije znala šta ju je snašlo, sevali su projektili sa svih strana. 

Vuljagmeniju je išlo naruku i to što igra na otvorenom, zbog toga je Vladimir Vujasinović bez ustezanja u najavi završnog turnira rekao da se nada da će u Beogradu biti nevremena. Pogoduje njegovom timu vetar, ne bi mu smetala ni kiša, jer na sve to su se prvotimci grčkog vicešampiona navikli u predgrađu Atine. Sve se Vuljagmeniju poklopilo, bilo je baš onako kako je srpski strateg priželjkivao. 

Olujni vetar, tmurni oblaci i kiša pravili su probleme Breši, a više od svega toga - Efstatios Kalogeropulos.  

Grčki reprezentativac je u grupnoj fazi bio daleko najbolji napadač i defanzivac Vuljagmenija, a kakvim udarcem raspolaže pokazao je u četvrtfinalu. Razbijao je odbranu Breše, Kalogeropulos i Haralampos Trulos zadavali su probleme crnogorskom golmanu Petru Tešanoviću

Frustriran je bio stručni štab italijanskog kluba, nisu prolazile akcije za Đorđa Lazića. Ni levoruki šuteri Konstantin Harkov i Boris Vapenski nisu mogli ništa da promene dok se nije spustilo nevreme. Jednostavno, Vuljagmeni je za klasu bolje igrao dok nije došlo do prekida od 15-20 minuta. 

Kiša i olujni vetar nisu bili problem, već grmljavina. A, kada su se vratili u bazen, nastavio je grčki vicešampion tamo gde je stao. Nije dopustio Breši momentalno da promeni odnos snaga. Kao da nevereme nije dovoljno poremetilo Italijane, pa su i arbitri zakuvali. Isključen je golman Petar Tešanović, morao je Jakopo Alesijani da stane na imaginarnu crtu, a Efstatios Kalogeropulos je bez po muke smestio loptu u mrežu. 

Grci su imali i tri gola prednosti u finišu, ali su od gotovog umalo napravili veresiju. Breša je koristila situacije sa igračem više, Stefano Lungo i Vinčenco Rencuto su sveli meč na gol razlike, međutim, Marios Kapocis je 36 sekundi pre kraja ukrao loptu, potrošio je Vuljagmeni vreme, a italijnski klub nije uspeo da uputi udarac u poslednjem napadu.

BREŠA - VULJAGMENI 10:11

(3:4, 3:4, 1:0, 3:3)

Beograd

Bazen: 11. april

Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Ome (Nemačka)

BREŠA: Tešanović (10 odbrana), Dolče 1, Prešuti, Đanaca 1, Lazić, Vapenski 1, Rencuto 2, Harkov, Alesijani 2, Lungo 2, Di Soma 1, Đito, Bađi. Trener: Bovo.

VULJAGMENI: Corcatos (9 odbrana), Halivopulos, Almiras, Kalogeropulos 3, Trulas 4, Nikolaidis 1, Papasifakis 1, Vudhed, Alafragis, Kapocis, Kuruvanis 1, Farmer 1, Andreadis. Trener: Vujasinović.

RASPORED ZAVRŠNOG TURNIRA LIGE ŠAMPIONA:

Sreda

ČETVRTFINALE

Barseloneta - Jug Dubrovnik 11:9

Novi Beograd - Olimpijakos 13:11

Breša - Vuljagmeni 10:11

Pro Reko - Ferencvaroš 8:4

Četvrtak

POLUFINALE

17.00: Barseloneta – Novi Beograd

20.00: Vuljagmeni – Pro Reko

Subota

MEČ ZA TREĆE MESTO

19.00

FINALE

21.00



tagovi

VuljagmeniVK BrešaLiga šampiona u vaterpoluVladimir VujasinovićAlesandro BovoĐorđe LazićPetar TešanovićKonstantin HarkovBoris VapenskiVinčenco Rencuto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara