Ivan Basara (©MN Press)
Ivan Basara (©MN Press)

Gostovanja kakva se samo poželeti mogu u Ligi šampiona: Novi Beograd u Tbilisiju, a Zvezda u Bukureštu

Vreme čitanja: 4min | sre. 22.12.21. | 09:39

Nika Šušiašvili igra protiv matičnog kluba

Liga šampiona ujednačena kao retko kada ranije. Samo italijanski timovi, Pro Reko i Breša, nisu iskusili bol poraza, a Novi Beograd i Crvena zvezda teško da će imati lakšu priliku da trijumfuju na strani od one koja im se ukazuje u šestom kolu elitnog takmičenja. Sastav Vladimira Vujasinovića gostuje u Tbilisiju (16.00), dok crveno-beli prvu pobedu na strani traže u Bukureštu (19.00).

Došla su na red najpoželjnija gostovanja za srpske predstavnike, a Novi Beograd će po prvi put ove sezone u Ligi šampiona utakmicu igrati u sredu. I to u neuobičajenom terminu, znatno ranije nego što je navikao. Izrazit je favorit u Tbilisiju, jer Dinamo je jedini tim u grupi A koji do sada nije trijumfovao, a u protekloj rundi je kragujevački Radnički protiv ekipe iz Gruzije, upisao prvu pobedu na svom bazenu.

Izabrane vesti

Iako Novi Beograd, za razliku od ostalih članova elitnog društva, ne mora da brine o plasmanu na Fajnal-ejt Lige šampiona, Vujasinovićevi izabranici žele da ostvare drugu pobedu na gostovanju - prethodno potopili splitski Jadran i pretrpeli poraz od Ferencvaroša - naprave odličnu uvertiru za završni turnir Kupa Srbije, koji se igra 27. i 28. decembra.

Radomir Drašović (©MN Press)Radomir Drašović (©MN Press)

Bitka za prvi ovosezonski trofej se bliži, a Novom Beogradu će duel sa Dinamo Tbilisijem biti generalna proba.

„Dinamo je ekipa koja posle pet odigranih kola još nije osvojila bodove i situacija je takva da oni praktično nemaju šansu da se plasiraju na finalni turnir Lige šampiona“, počinje priču trener Novog Beograda Vladimir Vujasinović i dodaje:

„Po kvalitetu su svakako ispod svih ekipa sa kojima smo do sada igrali u elitnom takmičenju, što ne znači da će da nas puste da ih pobedimo. Dosta će zavisiti od našeg pristupa, a ovo je jedna od dve utakmice u našoj grupi gde se samo mi pitamo od početka do kraja i od toga će zavisiti konačan ishod. Nadam se da ćemo odigrati na pravi način, pogotovo jer nam se bliži i Fajnal-for domaćeg Kupa koji se igra sledeće nedelje. Ovo će na neki način biti i priprema za taj turnir koji nam je veoma bitan, jer želimo da osvojimo prvi trofej za Novi Beograd“.

(1.85) Dinamo Tbilisi (hen 9.5) Novi Beograd (1.85)

Dočekao je Vujasinović u Novom Sadu povratak u bazen Petra Tomića. Novi Beograd kompletan je za meč u Gruziji.

„Počeli su svi da treniraju, a vratio se i Petar Tomić. U Novom Sadu je odigrao i prvu utakmicu ove sezone. Nisu svi igrači potpuno spremni, ali najvažnije je da smo svi na broju. Tomiću će trebati još neko vreme da se vrati u takmičarski ritam, prave njegove igre očekujemo u februaru, ali sigurno je da će nam biti od pomoći i u Kup utakmicama“, konstatovao je Vujasinović.  

Nikola Jakšić (©MN Press)Nikola Jakšić (©MN Press)

Nika Šušiašvili vraća se kući, i zasigurno se Gruzin najviše obradovao kada su kuglice na žrebu spojile Novi Beograd i Dinamo Tbilisi. Počeo je Šušiašvili karijeru upravo u Dinamu i sada će dobiti priliku da se oproba protiv matičnog kluba.

„Svaka utakmica nam je bitna u Ligi šampiona i želimo da zabeležimo novu pobedu. Cilj nam je da osvojimo nove bodove, ali i da se na pravi način pripremimo za polufinale Kupa Srbije. Nadam se da će sve biti kako smo planirali“, rekao je Šušiašvili i dodao:

„Drago mi je da ću igrati u Gruziji, pred mojim sunarodnicima. Ipak, emocije ću morati da ostavim po strani, jer naš cilj je pobeda. Želimo da odigramo dobru utakmicu i pružimo još jednu kvalitetnu partiju“.

Gavril Subotić (©MN Press)Gavril Subotić (©MN Press)

Svi timovi koji se nadaju odlasku na Fajnal-ejt Lige šampiona računaju na bodove iz Bukurešta. Ono što je Dinamo Tbilisi u grupi A, to je Steaua Bukurešt u grupi B - najpoželjniji rival. Unapred su svi ukalkulisali po šest bodova iz duela sa rumunskim timom. Crvena zvezda je porazom od Hanovera sebe stavila u nezavidan položaj, drastično je umanjila šanse porazima na domaćem terenu da se nađe na završnom turniru i ispustili bodove u Bukureštu, u životu će je održavati samo matematika.

(3.60) Steaua (8.00) Crvena zvezda (1.45)

Zvezda nema prava na kiks, i neophodan joj je trijumf kako bi se popravilo raspoloženje unutar tima pred početak odbrane trofeja u Kupu Srbije. Crveno-beli su nanizali dve pobede na gostovanjima u Šapcu i evidentno je da je forma u usponu. Ali, izabranici Aleksandra Filipovića su bez pobede u Ligi šampiona još od premijere sa Špandauom u Beogradu.

Pro Reko, Jug i Marselj su se odvojili, a Zvezda od svih timova koji konkurišu za četvrto mesto u šestom kolu ima najlakši zadatak. Pobedom bi se u potpunosti vratila u igru ukoliko svi favoriti budu uspešni. Tada bi crveno-beli prišli na bod od četvrte pozicije, ali jasno je da će im u nastavku Lige šampiona biti neophodno da skinu skalp, kao i da se iz Nemačke vrate neporaženi.

VATERPOLO LIGA ŠAMPIONA – 6. KOLO

GRUPA A

Utorak

Barseloneta - Radnički 13:7

Ferencvaroš - Jadran Split 14:8

Breša - Olimpijakos 8:7

Sreda

16.00: (1.85) Dinamo Tbilisi (hen 9.5) Novi Beograd (1.85)


GRUPA B

Sreda

19.00: (1.10) Marselj (13.0) Špandau (9.00)

19.00: (1.45) Jug (8.00) OSC Budimpešta (3.60)

19.00: (1.72) Hanover (hen 7.5) Pro Reko (2.00)

19.00: (3.60) Steaua (8.00) Crvena zvezda (1.45)




tagovi

VK Novi BeogradVK Crvena zvezdaVK Dinamo TbilisiVK SteauaLiga šampiona u vaterpoluAleksandar FilipovićVladimir VujasinovićGavril SubotićDušan Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara