Tin Lučin (©Reuters)
Tin Lučin (©Reuters)

Hrvat koji je izbušio Srbiju na Euru dominira u Ligi šampiona, Radivojevićev Seged ostao na nuli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.22. | 23:26

Tin Lučin vodio Vislu Plock do druge pobede u grupnoj fazi

Otkrovenje prethodnog Evropskog prvenstva bio je Tin Lučin za sve, pa i za Hrvate. Nije ni trebalo da bude deo državnog tima na kontinentalnoj smotri, korona je “odradila svoje” i otvorila mu vrata, a on je iznenadnu šansu ugrabio i postao miljenik nacije. Ko ga u Srbiji do tada nije znao – a takvih nije mnogo – dobro ga je upamtio.

Zavrteo je odbranu Srbije, izbušio golmane i izrastao u junaka balkanskog derbija sa pet golova. Nije Tin Lučin priča od jednog šampionata, izrastao je u jednog od najbitnijih aduta Visle Plock. Postao je teror mašina i u Ligi šampiona, ove večeri je to na svojoj koži osetio danski Gudme – 31:27 (17:14).

Izabrane vesti

Za odbranu domaćeg terena prvi među jednakima bio je hrvatski šuter. Riječanin je ispalio sedam projektila, bio je nerešiva enigma za Dance i najefikasniji igrač poljskog tima. Uputio osam šuteva i samo je Džeri Tolbring bio produktivniji od Hrvata – svih sedam lopti smestio je u gol.

Visla Plock je ostvarila drugu pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona, dok je Seged ostao na nuli. Bogdan Radivojević i saigrači ni iz trećeg pokušaja nisu uspeli da osvoje prvi bod u društvu najboljih, posle Barselone i Nanta bolji od mađarskog tima bio je i Kil – 34:29 (15:14).

Neočekivan podbačaj u Celju pokrio je Kil pobedom na Baltiku, ponovo je pred svojim navijačima ostavio daleko bolji utisak. Ipak, evidentno je da će se u derbijima sa najjačim klubovima u Evropi teško nositi bez norveškog bombardera Sandera Sagosena i pivotmena Hendrika Pekelera. Prolazi Kil kroz mini-krizu, oscilira, ali ima dovoljno asova na koje može da se osloni.

Niklas Ekberg i Harald Reinkind su pronašli lek za Seged, a širinu u napadu nemačkom vicešampionu dao je Domagoj Duvnjak. Imao je dobre role u finišu oba poluvremena, nije doprinosio isključivo golovima – dva puta savladao Mirka Alilovića – i najavio je da će u nastavku sezone, kako mu bude rasla minutaža i bude spremniji, znatno više uticati na igru Kila.

Seged na Baltiku nije bio ni blizu da napravi iznenađenje, Mikloš Rosta, strelac pet golva, jedini je iole bio raspoložen kod mađarskog prvaka. Bogdan Radivojević bio je dobro čuvan, skupljao je nemački vicešampion po desnoj strani i zatvarao mu prostor za šut. Nije imao previše prilika ni da se rastrči i pogodi iz kontre. Postigao je tri gola derbiju dana Lige šampiona.

EHF LIGA ŠAMPIONA – 3. KOLO

Sreda

GRUPA A

Zagreb - Porto 29:23 (16:15)

Vesprem - Dinamo Bukurešt 33:30 (15:17)

Magdeburg - PSŽ 22:29 (10:18)

Četvrtak

Visla Plock - Gudme 31:27 (17:14)


GRUPA B

Sreda

Olborg - Kjelce 28:30 (15:17)

Četvrtak

Kil - Seged 34:29 (15:14)

Barselona - Celje 38:30 (19:15)

Nant - Elverum 41:30 (20:14)



tagovi

EHF Liga šampionaRK Visla PlockRK BarselonaBogdan Radivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara