""
""

I Sagmajster je po blatu jurio za zlatom na Jeljenu kod Čačka

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.17. | 11:32

Nenad Petrović, takmičar Moto kluba Tanasko Rajić, šampionskim nastupom u MX2 klasi na Jeljenu je otvorio pozornicu Šampionata Srbije u moto-kros konkurenciji

Nestabilni vremenski uslovi, buka, blato i adrenalin, sve to je obeležilo prvu trku Šampionata Srbije u moto-kros konkurenciji na Jeljenu nadomak Čačka. Nenad Petrović iz Moto kluba Tanasko Rajić iz Čačka pokazao se kao najbolji. On je pobednik na domaćem terenu, a da nije dobar samo u svom dvorištu dokazao je u Vitezu na trci u okviru Otvorenog šampionata BiH. Čačanski motociklista je ovim rezultatom dokazao da se ove sezone ozbiljno namerio na novoj tituli.  Na trci je nastupilo ukupno 56 takmičara iz 12 klubova. Osim Petrovića ubedljive partije pružili su pružili i motociklisti iz Termorada, zatim AMSK Čačak i Tanaska Rajića.

Izabrane vesti

Krenimo redom… U klasi MX65 prvo mesto osvojio je Relja Kuzman iz MK Ere iz Arilja. Drugi je Aleksa Milosavljević iz MK Tanasko Rajić iz Čačka, dok je treće mesto pripalo Danilu Crnjanskom iz BAP rejsing tima iz Bačke Palanke.U klasi MX85 prvo mesto je odneo je Milić Zimonjić, MK Tanasko Rajić, drugo Strahinja Kalamković, dok je treću poziciju izvojevao Feđa Kuzman, MK Ere.

U klasi MX1 trijumfovao je Slovenac Teo Urbas, drugi je bio Branko Antić,a treći Dario Čerkez. Već spomenuti prošlogodišnji šampion  Nenad Petrović iz MK Tanasko Rajić stigao je do ubedljivog prvog mesta u MX2 klasi. Drugi je bio Nemanja Vemić, a treći David Veđelek. U klasi MX2 junior gost iz Makedonije Hristijan Stanković je zauzeo prvo mesto, drugo Miloš Radulović, Termorad AMSK Čačak, dok je treći bio Filip Velšmit iz Subotice. Bivši motociklista AMSK Termorada iz Čačka, Milan Stojanović koji ove sezone vozi za Sagmajster tim stigao je do ubedljive pobede u svojoj klasi. Drugi je bio Dejan Paunović iz GTC rejsinga iz Kraljeva, a treći Vojislav Crnjanski.

Stigosmo i do MX3 klase. U njoj je pobedio Viktor Lang, učesnik Dakar relija Gabor Sagmajster je bio drugi, dok je treće mesto pripalo Leopoldu Kropinu, Slovencu koji nastupa za AMSK Termorad iz Čačka. U klasi MXS pobednik je Branko Radanov, drugi Dragiša Stanković, a treći Pantelija Vukobratov.
U klasi I i II prvo mesto osvojila je ekipa MK Ere iz Arilja, drugo MK Tanasko Rajić, dok je Termorad AMSK Čačak treći… Nadalje, u klasama III i IV prvo mesto pripada ekipi BAP rejsinga, drugo GTC timu, a treće Sagmajster ekipi.

Druga trka moto kros Šampionata Srbije vozi se 18. juna na stazi Globare kod Kruševca.

(Foto: Printscreen)


tagovi

ČačakGabor SagmajsterMoto-krosSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara