Ivana Vuleta (©Reuters)
Ivana Vuleta (©Reuters)

Ivana je bila malo nervozna: Celo takmičenje sam psovala

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.08.23. | 21:05

Nova svetska šampionka u skoku u dalj iznela je prve impresije nakon osvajanja zlatne medalje

Godinama čekanja konačno je došao kraj. Nakon najsjajnijih odličja na dvoranskim Svetskim prvenstima i bronzane medalje na Olimpijskim igrama, najbolja srpska atletičarka svih vremena Ivana Vuleta osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu na otvorenom.

Teško je, od sreće, nova prvakinja sveta pronalazila prave reči da opiše kako se oseća.

Izabrane vesti

"Neopisiv je osećaj. Mislim da vam je sve bilo jasno kada ste videli kako sam reagovala. Toliko dugo sam maštala i sanjala o ovome, potvrđivala na treninzima, ali konačno se desilo. Apsolutno sam van sebe od sreće", rekla je Ivana Vuleta posle takmičenja u izjavi za srpske medije.

Ivana je danas postavilia novi srpski rekord, skokom od 7,14 centimetara. I pored toga ističe da je u nekim trenucima nervoza postojala i da nije bila uvek sasvim zadovoljna.

"Celo takmičenje sam psovala, jer sam se trudila da ne ponavljam greške koje sam uporno ponavljala. I pored toga sam uspela ono što smo zacrtali i nemam reči".

Doživela je Ivana mnogo pehova prethodnih godina, uključujući tu i brojne povrede, ali i događaj sa Svetskog prvenstva 2017. kada joj se otkačio broj sa leđa, zbog kog je izvesno ostala bez zlata tog leta u Londonu.

"Nikada mi se nije poljuljalo samopouzdanje, pa ni tada. Iz razloga jer znam da, za ono što radim, dajem maksimum od sebe. I sa ljudima sa kojima radim, radim svoj posao najbolje moguće. Znam da ću se uvek pojaviti u najboljem mogućem izdanju".

 Iako su čitavoj sportskoj javnosti u Srbiji sada podgrejana nadanja u Ivanino osvajanje najsjajnije medalje i na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. ona ukazuje da su one još daleko i ističe značaj takmičenja koja uskoro slede.

"Imam još dva mitinga Dijamantske lige, a onda završavam ciklus. Sve ovo mi je oduzelo mnogo vremena, živaca, snage. A posle ćemo videti", poručila je Vuleta.


tagovi

Ivana VuletaSvetsko prvenstvo u atletici

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara