""
""

Kad Hamilton pokida rekord, Fetelu zafali samo jedan krug

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.17. | 10:07

Nemac kaže da bi pretekao Botasa da je VN Austrije trajala 72 umesto 71 krug

Sebastijan Fetel se propisno namučio s Valetri Botasom. Objektivno, Finac je i bio bolji. Vodio je od starta do cilja, pa nema sumnje da je zaslužio trofej sa Špilberga, ili Red Bul ringa, kako je kome draže. Naravno, Sebastijan Fetel misli da je imao svoju šansu za slom nada Mercedesovog pobednika. Koliko je to ambiciozno, ali ne i neistinito govori i podatak da je Botas osvojio pol-poziciju i trku, a Luis Hamilton oborio rekord staze koji je do juče bio vlasništvo Mihaela Šumahera. Najbrži krug na Red Bul ringu od sada nosi Hamiltonovo ime, jučerašnji datum i vreme od 1:07,411 minuta. Toliko o impresivnim tehničkim svojstvima „W08“ bolida na austrijskoj stazi.
„Nije lep osećaj kada trku završite samo pola sekunde iza pobednika. Bio sam mu jako blizu. Rečeno mi je preko radio veze da ima „W08“ ima probleme, a ja sam pritiskao sve vreme. Definitivno sam imao bolji osećaj u bolidu u drugoj polovini trke. U prvom delu sam se mnogo mučio, ali čim smo prešli na super-meke pneumatike, bolid odjednom oživeo, rekao je Fetel i pojasnio kako je on video uzbudljiv poslednji krug gde je jurio Botasa, a Luis Hamilton Danijela Rikarda.

Izabrane vesti

Moj tempo na kraju je bio odličan. Malo po malo smo sustizali Botasa. Na kraju smo bili jedan uz drugoga. Serhio Perez me je koštao malo vremena kada sam ga obilazio za ceo krug, ali mislim da bi mi i bez toga trebao još jedan krug da napadnem. Želeo sam pobedu, ali ni ovaj rezultat nije tako loš, zaključio je Nemac.

(Foto: Action Images)


tagovi

VN AustrijeValteri BotasSebastijan FetelMercedes AMG PetronasLuis HamiltonFormula 1FerariDanijel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara