Vilfredo Leon (©Shutterstock)
Vilfredo Leon (©Shutterstock)

Leon nosi Đavole, imperativ za Peruđu

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.02.21. | 13:52

Tim Aleksandra Atanasijevića mora da pobedi ljutog rivala Lube ako želi plasman u čertvrtfinale Lige šampiona. Ekipa iz Mačerate već izborila mesto među osam najboljih timova Starog kontinenta

U četvrtak se spušta zavesa na grupnu fazu Lige šampiona za odbojkaše. Pandemija virusa korona na Starom kontinentu je uticala na to da se skrati grupna faza. Igralo se šest utakmica kao i dosad, ali su sve odigrane na dva turnira umesto dosadašnjih mečeva svako sa svakim kod kuće i na strani. Poljski Jastržebski i turski Arkas su odustali još ranije od takmičenja zbog velikog broja zaraženih igrača.

U četvrtfinale plasman su već izborili poljski Keđežin Kozle Nikole Grbića, Trentino Srećka Lisinca i Marka Podraščanina i Lube, šampion Evrope iz 2019. godine (prošla sezona je bila bez prvaka).

Izabrane vesti

Derbi dana i kola je meč dva najbolja italijanska tima i najvećih favorita za titulu ove sezone u Ligi šampiona, Peruđa i Lube (18.00). Đavoli, čiji dres već osam godina nosi Aleksandar Atanasijević, igraju na svom terenu protiv ljutog rivala koji je ostvario svih pet pobeda u dosadašnjem toku takmičenja, sa samo dva izgubljena seta. Na startu evro elite ekipa iz Mačerate je dobila Peruđu sa 3:1.

Za 10 dana ovo će biti čak treći meč titana s Apenina. Prvi je dobio Lube pretprošlog vikenda u finalu Kupa Italije u Bolonji sa 3:1, a prošle nedelje Peruđa se revanširala, slavila u gostima posle pet setova i obezbedila prvo mesto pred plej-of šampionata Italije.

Ovaj meč mnogo više znači Peruđi koja ima imperativ pobede ako želi u četvrtfinale. Pred ovaj duel italijanski mediji su pisali da bi srpski korektor Aleksandar Atanasijević posle osam godina mogao da napusti Peruđu i vratio se u SKRA Belhatov, poljski tim koji mu je bio prvi klub u inostranstvu posle dolaska iz Partizana 2011. Popularni Bata je proteklog leta produžio vernost Đavolima, ali ove sezone ne igra tako dobro kao prethodnih godina. Izgubio je mesto u startnoj postavi kod belgijskog stručnjaka Vitala Hejnena.

Domaćin sve nade polaže u fantastičnog Kubanca sa poljskim pasošem Vilfreda Leona, najboljeg odbojkaša planete. S druge strane, Lube godinama igra skoro u nepromenjenom sastavu. Za ovu sezonu je došlo samo do rokade na poziciji tehničara. Brazilca Bruna Rezendea je zamenio nekadašnji kapiten Peruđe Lučijano de Čeko. Perjanice tima su rođeni Kubanci Joandi Leal (igra za Brazil), Osmani Huantorena (nosi dres Italije) i visoki srednji bloker Robertlandi Simon, MVP Kupa Italije pre 10 dana.

Ove sezone je skor 3:2 u pobedama za Lube, a nijedan meč izjednačenih timova nije rešen sa maksimalnih 3:0. Ti puta je pobednik odlučen tek posle petog seta, a Lube je dva puta slavio sa po 3:1.

Meč u Modeni takođe odlučuje o pobedniku grupe. Domaćin, za koji igraju srpski internacionalci Nemanja Petrić i nekadašni kapiten naše selekcije Dragan Stanković, dočekuju Varšavu (20.30) koju trenira legendarni stručnjak Andrea Anastazi.

Podsetimo, plasman među osam najboljeg tima kontinenta izboriće pobednici svih pet grupa i tri najbolje drugoplasirane ekipe.


tagovi

CEV Liga šampionaCEVLubeOK Peruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara