Slobodan Kovač (©MN Press)
Slobodan Kovač (©MN Press)

Luburić vukao Fener, ali Halkbank slavio: Slobodan Kovač u finalu Kupa Turske

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 17:48

Za trofej će se boriti u sredu protiv Arkas Spora

U ženskoj konkurenciji Kup Turske osvojila je Bojana Drča, a u muškoj isti uspeh ima priliku da napravi Slobodan Kovač.

Srpski stručnjak koji sedi na klupi Halkbanka uspeo je u polufinalu da izbaci Fenerbahče, u kome je svetla tačka bio reprezentativac Dražen Luburić - 3:1 (25:12, 25:16, 20:25, 26:24).

Izabrane vesti

Borbu za trofej vodiće Halkbank i Arkas Spor, koji je bio bolji od Zirat Banka - tek posle pet setova. Veoma iscrpljujuću utakmicu dobila je ekipa iz Izmira, a u finalu je čeka još teži zadatak.

Kovačeva četa bila na dobrom putu da počisti rivala u polufinalu, ali se situacija ipak zakomplikovala - najveći krivac za to je bio Luburić. Lako je moglo da se desi da ode meč u taj-brejk... Međutim, bili su nešto smireniji u finišu četvrtog perioda momci iz Ankare, pa su završili posao pre nego što je počela veća drama.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Holanđanin Nimir Abdel-Aziz sa 20 poena. Mirza Lagumdžija je stao na 20, a Mert Matić koji je as servisom stavio tačku na pobedu - imao je 13. Ervin Ngapet je učestvovao u trijumfu sa devet poena.

Najbolji igrač Fenera bez dileme bio je Dražen Luburić. Srpski korektor je završio susret sa 23 poena, uz visoke procente napada 61 odsto (38-23). U četvrtom setu je postigao čak deset poena (13-10, 77 odsto), ali to nije bilo dovoljno da se ode u taj-brejk.

Finalni susret na programu je u sredu od 15.00 časova u Bursi.



tagovi

Slobodan KovačHalkbankOK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara