(©Reuters)
(©Reuters)

Mikaela Šifrin skijaški GOAT – za pobedu nadmašila i Stenmarka

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.03.23. | 15:23

Amerikanka došla do rekorda po broju trijumfa na trkama Svetskog kupa

Oborio je Novak Đoković rekord Štefi Graf po broju nedelja na teniskom tronu i dodao još jedan argument u debati da je Najveći teniser sveta svih vremena. A, danas je i svet skijanja dobio svog GOAT-a – Mikaelu Šifrin.

Američka skijašica je trijumfovala u slalomskoj trci u švedskom Oreu i došla do 87. pobedničkog pehara u karijeri. Time je Šifrin nadmašila rekord koji je do sada držao legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark, koji je skupio 86 pobeda u Svetskom kupu.

Izabrane vesti

Mikaela Šifrin nije od svega pravila tako veliku stvar, iako je svesna da je ušla u istoriju skijanja.

„Prilično je teško praviti takva poređenja. Ono što je za mene danas posebno je što su mi brat i polusestra došli na trku da proslavimo, a nisam znala da će biti tu“, rekla je Mikaela.

Sjajna Amerikanka je redovno blistala na velikoj sceni, pa je dva puta bila olimpijska šampionka, osvojila je 14 medalja na svetskim prvenstvima, od čega sedam zlatnih, pet puta je bila pobednica u generalnom poretku Svetskog kupa, dok je deset puta bila šampionka u pojedinim disciplinama: sedam puta u slalomu, dva puta u veleslalomu i jednom u superveleslalomu.

A, tek joj je 27 godina...


tagovi

alpsko skijanjeMikaela Šifrin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara