""
""

Nastavlja se rat u srpskom streljaštvu! Marković pita Maksimovića: Zašto su drugi sportisti manje važni?

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.16. | 17:13

Trener Bobane Veličković odgovorio kolegi

Nema mira u srpskom streljaštvu! Sve je počelo javnim istupom Gorana Maksimovića, nekadašnjeg reprezentativca i oca Ivane Maksimović-Anđušić, nastavljeno je odgovorom nacionalnog streljačkog saveza, a sada je osvajaču zlata sa Igara u Seulu 1988. godine odlučio da odgovori i jedan od “prozvanih” Boban Marković, trener Bobane Veličković.

Izabrane vesti

On je medijima dostavio saopštenje u kojem ističe da želi da sačuva sport od neetičnosti, sujete i bolesnih ambicija.
“Problematika koju navodi Goran Maksimović datira ne od skora , ne od Rija 2016 , već od Londona 2012. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Goran Maksimović, v.d. selektor, vodi suprugu Miribanu kao trenera za pušku. Trenere, Andree Arsović i najmlađe reprezentativke, i tada i sad, Bobane Veličković ne stavlja u tim, već se obojica  snalazimo uz pomoć sponzora, te idemo za našim sportistima. Da ne pominjem da je London daleko veći grad i komplikovaniji u mnogome za putovanja i snalaženje. Na stranu izmi… koje su indukovali prethodnik v.d. Gorana Maksimovića i supruga i  trener Miribana Maksimović koji su na krajnje neetičan i kolegijalno nemoralan način uzimali nagrade spomenutih trenera”, ističe se u saopštenju.

On je optužio Maksimovića da pravi podele u streljačkom savezu.
“U Riju je nastupilo devet takmičara i takmičarki, pet u puškarskoj disciplini , četiri u pištoljskoj, treneri su bili Dragan Donević za puškarske discipline i za pištoljske Boban Marković, ujedno i trener Veličkovićeve. Bobana je po mom ubeđenju a i drugih relevantnih pokazatelja bila među favoritima za finale i medalju što je ostvarila ulaskom u finale i osvojenim sedmim mestom. Da li njen trener nije trebalo da ide kao po ko zna koji put u vreme pomenutog para koji sa svojim istomišljenicima nanose teske podele u našem matičnom savezu. Zašto su drugi sportisti manje važni, zar princip jednakih pravila ne važi za sve u sportu, ako se to skrnavi dali je takvima mesto u sportu”, pita se Marković.

Prema njegovim rečima ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi Maksimoviću trebalo da smeta odluka nadležnih u savezu.
“I jedino što vidim u optužbi zbog mog prisustva na OI u Riju da Goran Maksimović evidentno ima problem što celokupnu problematiku srpskog streljaštva gleda kroz prizmu ličnog interesa i promocije a interesuje ga samo ono što se tiče njegovih najbližih. Ta sujeta,neprincipijalnost i nadasve sportska neetičnost zaslužuje moju reakciju i odgovor”, zaključio je Marković.

(FOTO: Action Images)


tagovi

streljaštvoStreljački Savez SrbijeSrbijaRio 2016OI Rio 2016.Ivana MaksimovićGoran MaksimovićBoban Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara