"Ovečkin"
"Ovečkin"

NHL asovi predvode Rusiju u Sočiju

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.01.14. | 08:42

Pored Aleksadara Ovečkina, za Rusiju će igrati Pavel Dacjuk iz Detroit Red Vingsa, Jevgeniji Malkin iz Pitsburg Pengvinsa i Nikolaj Kulemin, član Toronto Mejpl Lifsa

OvečkinHokejaš NHL ligaša Vašington Kapitalsa Aleksandar Ovečkin samo je jedan od asova koji će predvoditi selekciju Rusije na zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju, saopštio je danas nacionalni savez.

Pored Ovečkina, za Rusiju će igrati Pavel Dacjuk iz Detroit Red Vingsa, Jevgeniji Malkin iz Pitsburg Pengvinsa i Nikolaj Kulemin, član Toronto Mejpl Lifsa.          

Izabrane vesti

Od igrača koji nastupaju u NHL ligi, tu su još Sergej Bobrovski (Kolumbus), Semjon Varlamov (Kolorado) i Slava Vojnov (Los Anđeles Kings).

Za selekciju Rusije igraće i dva člana Montreal Kanejdijensa, Aleksej Jemelin i Andrej Makarov, kao i hokejaš Edmontona Anton Belov.

Na golu Rusije stajaće Aleksandar Jeromenko iz moskovskog Dinama, a na spisku su i dva bivša NHL igrača, Aleksandar Radulov i Ilja Kovalčuk.

Rusija će na domaćem terenu u Sočiju pokušati da dođe do zlatne medalje i tako popravi utisak od pre četiri godine, kada je u Vankuveru eliminisana u četvrtfinalu.

ZOI u Sočiju održaće se od 6. do 23. februara.

(FOTO: Action images)


tagovi

Soči 2014RusijaAleksandar Ovečkin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara