Nikola Jakšić (©Starsport)
Nikola Jakšić (©Starsport)

Novi Beograd ima vanzemaljce, ali je neuigran i oslanja se na individualni kvalitet

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.12.21. | 13:46

“Uveren sam da će kada dođe vreme biti oni pravi”, kaže Boris Vapenski

Sklopio je Novi Beograd moćan tim, okupio neke od najboljih vaterpolista sveta, ali Vladimir Vujasinović i dalje slaže komplikovani mozaik. Ne ide sve kao po loju. S vremena na vreme Novi Beograd zakaže u Ligi šampiona. Ima trofejni stručnjak dovoljno vremena da ispremeće delove slagalice i namesti ih za Fajnal-ejt elitnog takmičenja. A, dok ne pronađe dobitnu kombinaciju, ispuštanja bodova će biti.

Breša je sa bazena "11. april" odnela bod. Imao je Novi Beograd sve u svojim rukama, vodio i sa dva gola u završnici... Nije mu ta prednost bila dovoljna da upiše treću pobedu. Pogodio je Boris Vapenski pet sekundi pre kraja iz situacije sa igračem više, anulirao je zaostatak i uskratio Novi Beograd za dva boda.

Izabrane vesti

Rukovodi se Vladimir Vujasinović onom ko zna zašto je to dobro.

Znali smo da Breša igra čvrst i tvrd vaterpolo. Svim protivnicima je jako teško sa njima, pogotovo u napadu i takva je utakmica i bila. Počeli smo dobro, zatim igrali malo lošije, a onda opet odigrali deo utakmice izuzetno. Breša je uspela da se vrati na kraju, a mi smo izgubili dva gola prednosti na minut i po pre kraja meča”, rekao je Vladimir Vujasinović i potom dodao:

Čestitam Breši na dobroj igri, mislim da smo i mi pokazali određene kvalitete. Nažalost, poslednji minut i po je morao na drugi način da se odigra. Ali, možda i nije tako loše što se sve ovo dogodilo. Ovim putem samo možemo da sazremo kao tim i da ovakve situacije u budućnosti na kraju rešimo kako treba. Idemo dalje, pokazali smo određeni napredak. Usponi i padovi tokom utakmice se dešavaju, ali manje više tako je kod svih ostalih ekipa u Ligi šampiona, osim možda Olimpijakosa. Svi su u problemu u ovom delu sezone, videćemo ko će pre da izađe iz toga i počne da igra konstantno”, podvukao je trener Novog Beograda.

Strahinja Rašović je u kriznim trenucima održavao Novi Beograd u životu, postigao je četiri gola i ponovo bio najefikasniji strelac. Ubojitom šuteru nije sve tako crno iako njegov tim nije trijumfovao. Razloga za optimizam ima.

Znao sam da će biti neizvesno. Mislim da smo imali pobedu u rukama i da je trebalo da trijumfujemo. Osećao sam da kontrolišemo meč, pogotovo u poslednjoj četvrtini. Ipak, nismo uspeli da se odbranimo kada je trebalo. U poslednja dva napada smo primili dva gola i na kraju odigrali nerešeno”, kaže Rašović i potom detaljnije analizira meč:

Nismo počeli najsjajnije, igralo se gol za gol, a onda smo jurili zaostatak od tri gola. Posle smo se konsolidovali i preokrenuli rezultat, ali eto, na kraju je bilo nerešeno. Možda i očekivani epilog nakon utakmice pune preokreta, između dve ovakve ekipe i možda najrealniji rezultat. Deluje mi da smo napredovali u nekim segmentima, to me raduje, kao i ostatak ekipe. Verujem u naš tim i osećam da imamo tu snagu. Doći će to sve na svoje, veliki sam optimista i znam da će doći momenat kada ćemo postati svesni sami sebe i da ćemo od prve do poslednje četvrtine igrati kao što sada, u većini utakmica, igramo drugo poluvreme”, istakao je najbolji strelac Novog Beogarda protiv Breše.

Spasao je Boris Vapenski poraza Brešu. Pet sekundi pre kraja meča zatresao je mrežu Beograđana i doneo bod italijanskom šampionu, koji je i posle pet kola neporažen, ali više ne deli prvo mesto u grupi sa Olimpijakosom.

Pored pojedinaca koji su stvarno vanzemaljci, mislim da im treba vremena da se uigraju. Trenutno većinom igraju na individualni kvalitet, ali kada se budu uigrali nikome neće biti lako da igraju protiv njih. Znamo da su kao domaćini direktni učesnici Fajnal-ejta Lige šampiona i uveren sam da će kada dođe vreme biti oni pravi”, zaključio je Boris Vapenski.


tagovi

VK Novi BeogradVladimir VujasinovićStrahinja RašovićBoris VapenskiVK BrešaLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara