Medvedev sa peharom turnira u Šangaju 2019. godine (AFP)
Medvedev sa peharom turnira u Šangaju 2019. godine (AFP)

Pandemija ponovo odlaže teniska i košarkaška takmičenja u Kini

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.08.21. | 12:50

Otkazan Masters u Šangaju i još tri turnira, a zaustavljena je Druga liga u košarci

Masters u Šangaju, pretposlednji iz serije 1.000 u sezoni, koji je trebalo da se održi od 10. do 17. oktobra, otkazan je drugu godinu zaredom. Kao prošlogodišnji, i ovosezonski turnir je otkazan "zbog epidemiološke situacije u Kini i ostatku sveta", kako su naveli organizatori.

Oni su ovu odluku doneli posle održavanja različitih sastanaka sa stranama uključenim u događaj, odnosno Udruženjem profesionalnih tenisera (ATP) i glavnim sponzorima, poput Roleksa, koji poseduje prava na imenovanje događaja.

Izabrane vesti

"Zdravlje i bezbednost osoblja su nam prioritet, pa zato održavanje Masters 1000 u Šangaju nije izvodljivo ove godine", navedeno je u saopštenju.

Kina se ponovo suočava sa širenjem epidemije nastale pre nekoliko nedelja na aerodromu u Nankingu, glavnom gradu istočne provincije Đengsu, koja se proširila i na druge delove zemlje, zbog čega su takođe otkazani teniski turniri u Čengduu (ATP 250), Džuhaju (ATP 250) i Pekingu (ATP 500) koji su prvobitno bili planirani na prelazu iz seprembra u oktobar, dok je nedavno zaustavljena druga košarkaška divizija u Kini (NBL) koja se igra tokom leta.


tagovi

Masters ŠangajATP Peking

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara