Uroš Simić (©srl.rs)
Uroš Simić (©srl.rs)

Partizan pao u Šapcu: Furiozni finiš Metaloplastike za korak do finala

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.04.24. | 20:57

Super rukometna liga Srbije: Tim Vladana Matića poveo u polufinalnoj seriji plej-ofa protiv crno-belih. Posle preokreta u nastavku slavlje domaćina – 32:27 (13:15)

Metaloplastika ne da domaći teren. Šapčani su iskoristili prednost iz ligaškog dela sezone da prvi meč igraju u svojoj dvorani Zorka, poveli su sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Super rukometne lige Srbije. Pred oko 2.000 gledalaca, tim Vladana Matića je slavio sa 32:27 (13:15). Druga utakmica je za devet dana na Banjici, a eventualna majstorica bi se igrala opet u gradu na Savi.

Crno-beli su vodili veći deo meča, ali su raspali u poslednjih 10 minuta. Odmorniji domaćini serijom 6:0 od 49. do 56. minuta su prelomili meč, od 23:24 stigli do 29:24 i na kraju teže nego što rezultat to govori slomili otpor Beograđana. Tim Đorđa Ćikovića ništa nije mogao u finišu. Emotivno istrošeni posle pehara Kupa Srbije, stali su kada je bilo najvažnije. I odbrana, koja je do finiša bila odlična, raspala se u poslednjih 10 minuta.

Izabrane vesti

Posle tajm-auta Vladana Matića, golovi su padali kao na traci u mreži crno-belih. Kod rezultata 27:24 u 54. minutu, Kojadinović je promašio ceo gol sa sedam metara i tu je bilo kraj nadanja osvajača Kupa Srbije da može do brejka u gradu na Savi.

Razbranio se u finišu Darko Arsić, probudio se i Milan Jovanović, dao dva gola u nizu posle šuta 0/4, odličan je bio i pivotmen Uroš Pavlović, kao i desno krilo Mateja Dodića, pa je na kraju bio ubedljiv trijumf domaćina.

Partizan je na krilima posle osvojenog pehara u Novom Sadu krenuo, vodio je sa 11:5 golom Nemanje Jovića u 17. minutu. Nemanja Marjanović je odlično branio, u napadu su ton igre davali Nikola Zečević i Uroš Kojadinović. Činilo se da će da dođe do brejka. Međutim, domaćin je preko Vojislava Brajovića i Uroša Simića do poluvremena uspeo da se vrati u igru, smanji na samo -2 – 13:15. Crno-beli su imali prednost do 50. minutu. Kojadinović je iz sedmerca doveo svoj tim u vođstvo sa 24:23, a onda je domaćin napravio seriju 6:0 i rešio pitanje pobednika i poveo sa 1:0 u polufinalnoj seriji.

Kada se lomilio, golmani crno-beli nisu imali nijednu intervenciju, dok je na drugoj strani što je meč odmicao iskusni Arsić bio sve bolji, pa je i to bio tas na vagi da Šapčani povedu u polufinalnoj seriji i sada imaju dve meč lopte za finale. U drugom polufinalnom paru se sastaju Vojvodina – Dinamo Pančevo. Prvi meč igra se u nedelju (17.00) u Novom Sadu.

Arsić je zaustavio 14 udaraca crno-belima, od toga dva sedmerca. Uroš Simić je sa šest golova bio najefikasniji igrač meča. U finišu se raspucao Mateja Dodića koji je dao pet pogodaka, dok su po četiri puta mrežu kluba iz Humske zatresli Milan Jovanović i Uroš Pavlović. Po tri puta su pogodili Milan Dakić, Vojislav Brajović i mladi Brana Mirković. Dva pogotka delo su Domagoja Alilovića.

Kod Partizana, Uroš Kojadinović je postigao pet golova, po četiri Nemanja Obradović i Nikola Zečević, a po tri Mladen Šotić, Ivan Mićić i Veljko Popović. Devet odbrana, većinom u prvih 30 minuta, delo je iskusnog golmana Nemanje Marjanovića, jednog od junaka prošlonedeljnog osvojenog Kupa Srbije.

Kod dama odmah na startu - brejk. Železničar je u tvrdom meču pobedio u gostima šampiona Jagodinu sa 21:20, pa će na svom terenu u Inđiji imati šansu da skine sa trona branioca krune i zakaže finale sa boljim iz meča Crvena zvezda - Medicinar. Najbolja igračica meča bila je reprezentativka Srbije Dunja Tabak sa sedam golova.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVI MEČEVI)

Subota

Metaloplastika – Partizan 32:27 (13:15), u seriji: 1:0

Nedelja

17.00: Vojvodina – Dinamo Pančevo

***igra se na dve dobijene

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE (Ž) – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVI MEČEVI)

Subota

Jagodina – Železničar Inđija 20:21 (10:11), u seriji: 0:1

Nedelja

18.00: Crvena zvezda – Medicinar

***igra se na dve dobijene


tagovi

MetaloplastikaRK PartizanRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara