Pentakil za overu plasmana u finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 11:09

G2 u finalu LEC-a, Caps ponovo odličan

G2 Esports će imati priliku da osvoji treću uzastopnu LEC titulu nakon što su se plasirali u veliko finale prolećne sezone 3-1 pobedom protiv ekipe Team BDS.

G2 nastavlja sa dominacijom u regionu, a njihova nova-stara žrtva je bio BDS. Imaće za čim da žale igrači BDS-a koji su dva puta ispuštali veliku prednost tokom meča, ali upravo je to glavni razlog zašto je G2 toliko dominantan u Evropi, umeju da se povrate i kada protivnik ima prednost, zbog ogromne količine iskustva i samopouzdanja koji su na njihovoj strani.

Izabrane vesti

Rasmus "Caps" Wither je još jednom bio brilijantan i pokazao zašto mu nema ravnog u regionu, a plasman u novo finale je krunisano i pentom sa Aurelion Solom u prvoj partiji.

Imao je BDS prednost od 7.000 golda u prvom gejmu, ali je jedna dobra timska borba za G2 na isteku pola sata igre omogućila šampionima da se potpuno vrate i deset minuta kasnije povedu 1-0.

BDS je uspeo da izjednači nakon što su u drugoj partiji od samog starta napravili veliku prednost na bot lejnu sa poznatom kombinacijom Lucian + Nami, i tu prednost uvećavali sve do 32. minuta kada je prvi i ispostaviće se jedini put pao nexus G2. 

U trećoj partiji G2 je pregazio BDS za nešto više od 20 minuta uz 24-3 skor u killovima, a u četvrtoj BDS je ponovo imao prednost, ali su je prokockali veoma lošom igrom kod Barona gde su dozvolili protivnicima da im ukradu dragoceni buff i uzmu dva killa, što je donelo prevagu u korist G2 koji je to znao da iskoristi za četvrtu pobedu.

BDS će imati priliku da se nađe u finalu, ako pobede boljeg iz duela Fnatic - Team Vitality. Fnatic je prethodno pobedio Team Heretics u borbi za opstanak, dok je Team Vitality nadigrao vicešampione prošle sezone MAD Lions KOI.


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara