PET NA PET – Slobodan Branković: Jedan sam od retkih sportista koji je ušao u monografije Partizana i Zvezde

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.04.19. | 10:25

Direktor ASS uvek će se sećati Đenove i 1992. godine kad je postao šampion Evrope!

Naš današnji gost je legendarni srpski atletičar Slobodan Branković. Za dve decenije koliko je bio profesionalni sportista uspeo je da postane dvoranski prvak Evrope na kontinentalnom šampionatu u Đenovi. Tri godine ranije, 1989. godine, sa Crvenom zvezdom je postao i klupski prvak Evrope. Bio je član najbrže “bele” štafete na Svetskom prvenstvu, učesnik na dve Olimpijade, aktuelni srpski rekorder u šest disciplina. Biran je za najboljeg sportistu Jugoslavije.

Od 2008. godine bio je generalni sekretar, a od 2017. nalazi se na mestu direktora ASS. Branković ističe da je Srbija bila domaćin najbolje organizovanog dvoranskog prvensta Evrope koje je održano u beogradskoj Areni pre dve godine. Takođe, jedini smo kandidati za organizaciju svetskog dvoranskog šamionata koji će se održati 2022. godine. Uz garancije Beograda i države Srbije, uz nedvosmislen stav i podršku evropskih atletskih čelnika, Slobodan očekuje, da će Beograd najverovatnije dobiti organizaciju i tog velikog takmičenja.

Izabrane vesti

Kratkoročno gledano jedna od manifestacija na koju se fokusira naš atletski Savez i direktor Slobodan Branković je i organizacija ulične trke “ Sv.Vasilije Ostroški” koja se održava 12. maja u Leposaviću.

A mi da se usmerimo na pitanja i odgovore koje je MOZZART Sportu dao naš gost.

1.Da li ste svojevremeno pored atletike trenirali još neki sport i koji?
“U petom razredu trenirao sam čak pet sportova. Pored atletike bavio sam se košarkom, rukometom,odbojkom i fudbalom. Potom sam odustajao od pojedinih aktivnosti i u osmom razredu posvetio sam se ‘samo’rukometu, fudbalu i atletici. U svojoj sedamnaestoj godini trenirao sam fudbal i atletiku, a onda je ostala jedino ‘kraljica sportova’. Atletika mi je i danas velika ljubav”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Realno, nisam imao idole. Postojali su želja i cilj. Želeo sam da postanem najbrži čovek bivše Jugoslavije. Taj san mi se ispunio, kao i želja da postanem šampion Starog kontinenta. Potom sam hteo da postanem i svetski prvak, ali nismo otišli na šampionat u Toronto jer te 1993. godine nismo dobili vize”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Bio sam najbolji pionir, junior i senior u AK Partizan. Tri značajne godine proveo sam u Crvenoj zvezdi, uzeo sam mnogo titula, a najvažnija je osvojena na tadašnjoj Marakani kad je Zvezda postala klupski šampion Evrope. Doneo sam najviše bodova tadašnjem klubu. Ušao sam u monografije oba večita rivala. Kad se igraju derbiji navijam za Partizan, ali nisam od onih okorelih navijača, uvek navijam za srpske timove”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Uvek ću pamtiti Đenovu i 1992. godinu. Tad sam postao šampion Evrope što je san svakog vrhunskog sportiste”.

5.Životni i sportski moto?
“Još je moj profesor fizičkog vaspitanja rekao ‘kroz trnje do zvezda’ ili ‘per aspera ad astra’. Uspeh iziskuje odricanje, volju, želju, veru…Nije lako, ali to je jedini način”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Premijer lige, Vulverhempton – Mančester Junajted. Đavoli su bolje plasirani, imaju značajniji bodovni saldo od Vukova koji ipak mnogo ne zaostaju. Mančester je dobio poslednji meč u šampionatu, ali je pre toga upravo izgubio od današnjih domaćina. Dakle, na ovom meču je ve moguće. Istorijski posmatrano bolje stoji Junajted, 3:1:9.

“Probajte sa tri plus”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:45 2011 ENG 1 Wolverhampton - Man.Utd. ug 3+ 2,00
Ukupna kvota2,00

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na petSlobodan Branković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara