Odel Bekam junior i Kem Njuton (©AFP)
Odel Bekam junior i Kem Njuton (©AFP)

Pukle dve bombe "preko bare": Bekam izabrao Remse, Super Kem se vratio na mesto uspeha

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 22:13

Doskorašnji risiver Klivlenda iznenađujuće stigao u Los Anđeles. Njuton za 10.000.000 dolara opet u Karolini

Eksplodirale su dve bombe u NFL-u, a glavni akteri su Odel Bekam junior i Kem Njuton.

Doskorašnji risiver Klivlend Braunsa je danima bio centralna sportska ličnost u SAD-u. Posle raskida saradnje sa timom iz Ohaja, bio je na meti mnogih timova. Pisalo se da bi mogao u Nju Orleans Sejntse, Las Vegas Rejders, dugo su Grin Bej Pekersi figurirali kao potencijalno novo odredište, želeli su ga i Kanzas Siti Čifsi, ali je Odel Bekam završio u Los Anđeles Remsima.

Izabrane vesti

Nema sumnje da tim iz grada anđela puca na Superboul koji se sredinom februara igra na velelepnom Sofaj stadionu. Pre desetak dana je trejdovan defanzivac Von Miler iz Denvera za dva pika narednog drafa (druga i treća runda), a stigao je još jedan superstar, doduše, koji je godinama u padu.

02.20: (4,60) Majami Dolfins (15,0) Baltimor Rejvens (1,25)

Remsi su pre dve nedelje odlučili da otpuste Dešona Džeksona, a Bekam dolazi kao za zamena za veterana. On će činiti odličan trio risivera sa Kuperom Kapom i Robertom Vudsom. Četa Šona Mekveja sada ima jedan od najjačih rostera u ligi, i biće velika pretnja u NFC-u šampionu Tampa Bej Bakanirsima i Grin Bej Pekersima.

Nešto ranije, Karolina je vratila u svoje redove nekadašnjeg asa Kema Njutona. Popularni Super Kem je bio slobodan agent posle otkaza u Nju Inglandu na startu sezone. Bil Beličik se letos odlučio za mlađeg, Meka Džonsa, pika prve runde ovogodišnjeg drafta, a nekada MVP lige i učesnik 50. Superboula je ostao bez posla.

Pantersi su vratili Njutona posle povrede startnog kvoterbeka Sema Darnolda koji će da odsustvuje od četiri do šest nedelja zbog povrede ramena. Super Kem će dobro finansijski da prođe. Do kraja šampionata inkasiraće maksimalno 10.000.000 dolara, od toga 4.500.000 zagarantovane sume. Pantersi imaju skor 4-5, pa i dalje imaju šanse da se izbore za plej-of.

Tim iz Šarlota je pre dve godine odlučio da otpusti Njutona koji je bio u padu forme posle izgubljenog Superboula 2015. godine, a imao je i dve teške operacije ramena i zgloba. Nije oduševio prošle sezone u Petriotsima, a ovo mu je verovatno poslednja šansa da dokaže da i dalje u njemu ima šampionske vatre i da može da bude starter.



tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalodel bekamKem NjutonLos Anđeles RemsKarolina Panters

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara