Rukometašice slave plasman na SP (©MN Press)
Rukometašice slave plasman na SP (©MN Press)

Rukometašice dobile rivale na SP: Rusija, Kamerun i Poljska na putu Srbije

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 09:17

Šampionat će se odigrati od 1. do 19. decembra u Španiji

Rukometašice Srbije su saznale rivale koji če im stajati na putu na prvom velikom takmičenju pod vođstvom selektora Uroša Bregara. U grupnoj fazi će igrati sa selekcijama Rusije, Kameruna i Poljske.

Na šampionatu koji je na programu od 1. do 19. decembra 2021. godine u Španiji prvi put će učestvovati 32 reprezentacije. Domaćini šampionata su španski gradovi – Kasteljon, Lirija, Torevijeha i Granoljers, gde je predviđeno i odigravanje završnice takmičenja.

Izabrane vesti

Mislim da imamo dobru grupu”, bio je prvi utisak kapitena Katarine Krpež Šlezak. “Najteži protivnik će nam biti Rusija, imaju odličnu ekipu. Poljska takođe ima dobru ekipu, više puta smo igrali protiv njih. Znamo se dobro i sa Ruskinjama i sa Poljakinjama. Kamerun nažalost najmanje poznajem. Svaka utakmica nam je bitna, imamo velike šanse, ali to moramo da pokažemo i na terenu”.

Žreb je održan u španskom Kasteljonu, a na njemu je formirano osam grupa sa po četiri ekipe.

Grupa A: Francuska, Crna Gora, Angola, Slovenija.

Grupa B: Rusija, Srbija, Kamerun, Poljska.

Grupa C: Norveška, Rumunija, Azija 3, Azija 4.

Grupa D: Holandija, Švedska, SAK 1, Azija 5.

Grupa E: Nemačka, Mađarska, Češka, Slovačka.

Grupa F: Danska, Azija 1, Tunis, Kongo.

Grupa G: Hrvatska, Azija 2, JCA 1, JCA 3.

Grupa H: Španija, Austrija, JCA 2, Azija 6.

Preostalo je odigravanje još tri kvalifikaciona turnira, nakon kojih će biti poznati svi učesnici Svetskog prvenstva. Kvalifikacioni turniri u Aziji na programu su od 15. do 25. septembra, kvalifikacije Severne Amerike i Kariba (SAK) održavaju se od 22. do 27. avgusta, a Južne i Centralne Amerike (JCA) od 4. do 10. oktobra.

Podsećamo, Srbija je na prethodnom Svetskom prvenstvu 2019. godine u Japanu zauzela 6. mesto. Do plasmana na predstojeće SP došle su posle trijumfa u baražu protiv Slovačke.


tagovi

Rukometašice SrbijeKatarina Krpež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara