SLUČAJ II - slovenački hokejaš pao na doping testu

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.02.18. | 10:36

U Pjongčangu poslednjih dana velika bura u Olimpijskom selu

Još pre početka ovih, 23. Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu znalo se da će biti velikih problema oko dopinga. Sukob ruskog komiteta sa Svetskom antidoping agencijom (WADA) zbog sistemskog korišćenja nedozvoljenih stilmulativnih sredstava umalo je izbacio ceo olimpijski tim najveće zemlje sveta sa Igara.

A onda, kada se činilo da se sve stišalo, objavljeno je da je nađen doping kod ruskog osvajača bronze u karlingu u parovima, Aleksandara Krušelnitskija koji samo čeka rezultate B uzorka ne bi li se znalo da li je i definitivno ostao bez medalje zajedno sa lepom partnerkom/suprugom, Anastazijom Brizgalovom. Nakon toga usledila je prava "racija" po selu, a kontrolori WADA su krenuli od umetničkih klizača, tačnije od 15-godišnje Ruskinje Aline Zagitove kojoj je čak prekinut trening. Rezultate ove "racije" saznaćemo narednih dana.

Izabrane vesti

A jutros iz Južne Koreje stiže i vest da je slovenački hokejaš Žiga Eglič pao na doping testu. U uzorku mu je nađen fenoterol koji služi kao lek protiv astme, to jest značajno pomaže unos kiseonika. Naravno, on tvrdi da je u pitanju terapeutska upotreba nedozvoljenih sredstava, što WADA dopušta, ali je potrebno da dobije dozvolu od svetske organizacije. Bilo kako bilo, Eglič je suspendovan i neće moći da igra za reprezentaciju podalpske republike na ZOI.

(foto: Shutterstock)


tagovi

ZOI 2018hokej na leduPjeongčengdopingWADA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara