""
""

Slučaj Rajkonen – vulkanizeri konačno znaju zašto mu se na VN Britanije raspao pneumatik

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.07.17. | 10:50

Pirelijeva istraga je pokazala da nije upitanju konstrukcioni problem. Rajkonen je najverovatnije sam sredio pneumatik

Kimi Rajkonen je na Silverstounu doživeo neprijatno pucanje prednjeg levog pneumatika. Ekipa stručnjaka iz Pirelija konačno je odgovorila na žalopojke iz Skuderije, pa zvanični dobavljači guma u najbržem cirkusu javljaju da defect nije nastao greškom u konstrukciji. Cepanje gazećeg sloja, a zatim i unutrašnje konstrukcije pneumatika, dogodilo se zbog oštećenja sa strane. Pirelijevci kažu:”Najverovatnije je kriv oštar ivičnjak”…

Izabrane vesti

VERUJETE LI U KIMIJA NA VN MAĐAJSKE? MOZZART TIKET VEĆ MOŽETE DA ODIGRATE!

„Ta oštećenja nisu bila prisutna u drugim područjima gume, a remen i struktura ne pokazuju nikakve znakove trošenja. Mogući uzrok štete je konstantan kontakt sa spoljnim telom što dovodi do delomičnog odvajanja gazećeg sloja od karkase (unutrašnje noseće konstrukcije gume, prim.aut.), u dva zahvaćena područja. U jednom od ta dva mesta na pneumatiku je primećeno odvajanje gazećeg sloja“, stoji u zvaničnom dopisu pristiglom od komisije koja je takođe ispitivala i ostale gume koriščene na VN Britanije.
“Ni u jednom slučaju nije bilo znakova potrošnje ili lomljenja. Nismo naipli čak ni na početni trag problema koji bi uticali na strukturu gume. Pireli može da potvrditi da nema nikakvih problema povezanih sa gumom“, zaključak je stručnog izveštaja po pitanju Rajkonenovog problema koji je na kraju naviše koštao Finca.

(Foto: Action Images)


tagovi

VN BritanijePireliKimi RajkonenistragaFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara