"Ivana Španović"
"Ivana Španović"

Španović: Konačno probijena granica od sedam metara, žao mi je što medalja nije sjajnija

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.08.15. | 19:13

"Najvaznije je da sam na najvećem takmičenju bila na najvišem nivou. Kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmicenjima je nastavljen", rekla je srpska atletičarka

Ivana ŠpanovićSrpska rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović rekla je da su joj pomešana osećanja posle osvajanja bronzane medalje na prvenstvu sveta u Pekingu.
"Takmičenje je bilo neizvesno do samog kraja, čestitam svim devojkama na sjajnoj borbi. Osećanja su mi skroz pomešana, presrecna sam zbog rezultata. Konačno je granica od sedam metara probijena i verujem da ću sada mnogo rasterećenije skakati", izjavila je Španovićeva, a prenosi Atletski savez Srbije.

Španović je finalno takmičenje otvorila skokom od 7,01 metara kojeg je u trećoj serji nadmašila Britanka Šara Proktor sa 7,07, ali je Amerikanka Tijana Bertoleti u poslednjoj seriji došla do zlata rezultatom 7,14 metara.
"Žao mi je što medalja nije sjajnija. Najvaznije je da sam na najvećem takmičenju bila na najvišem nivou. Kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmicenjima je nastavljen, a sada idemo u napad na sjajnija odličja", poručila je srpska atletičarka.

Izabrane vesti

Španović je u Pekingu u dva dana dva puta postavila državni rekord skokovima od 6,91 metara u kvalifikacijama i 7,01 metara u finalu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Svetsko prvenstvo u atleticiSrbijaIvana Španovićatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara