Ljubomir Obradović (©AFP)
Ljubomir Obradović (©AFP)

Srbija dobija novog selektora

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.03.21. | 00:45

Ljubomiru Obradoviću meč sa Kazahstanom bio poslednji na klupi srpskih rukometašica

Vreme je za novi početak. Pirova pobeda srpskih rukometašica protiv Kazahstana u nedelju, trećeg dana kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, bila je poslednja na klupi reprezentacije za Ljubomira Obradovića. Posle četiri godine na kormilu iskusnom stručnjaku, izvesno je, neće se produžuti saradnja. Novi čelnici Rukometnog saveza Srbije na čelu sa novom predsednicom Milenom Delić kreću u poteru za novim selektorom poljuljanog broda.

Posle meča sa Mađarskom u subotu, kada je naša reprezentacija izgubila sve šanse da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju, Dragana Cvijić, pivot našeg selekcije, indirektno je uperila prst u selektora, optužujući i RSS.

Izabrane vesti

"Nismo mi odustale, Rukometni savez je odustao od nas i Olimpijskih igara. Nije želeo da nas čuje, nije se obazirao na naše vapaje. Već posle Evropskog prvenstva u Danskoj je moralo da se menja, videlo se da ništa ne ide. To tamo je bilo upozorenje, ali mi nikoga nismo zanimale. Ja više ne mogu da ćutim i nadam se da će ovo da pomogne nekome nekada”, rekla je ljutita Cvijićeva.

Ponedeljak, 20.00: (2,30) Skjern (8,00) Bjeringbro (1,85)

U izjavi za Informer, Milena Delić je potvrdila da je u timu i ranije bilo nezadovoljstvo radom selektora Obradovića.

"Pošto sam došla na mesto predsednika Saveza odmah sam se čula sa tri igračice. Rekle su mi da postoji nezadovoljstvo i da nema komunikacije između selektora i rukometašica. U tom trenutku nije dolazilo u obzir da igračice menjaju selektora. Imala sam u vidu činjenicu da su skoro četiri godine sa njim i da su baš sa njim izborile kvalifikacije za OI. Logično je bilo da se taj ciklus završi Igrama. Činjenica je da smo svi očekivali mnogo više, verovala sam u njih, pogotovo što sam se na pripremama uverila da je dobra atmosfera među reprezentativkama. Uverila sam se i da zaista postoji sukob dva shvatanja rukometa - stare jugoslovenske škole koju je forsirao selektor i modernog načina treniranja i priprema. Trener nije odstupao od svog načina rada i došlo je do nezadovoljstva”, kaže Delićeva za Informer.

------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje!

Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

------------

Obradoviću ističe ugovor narednog meseca. U aprilu naše rukometašice očekuje baraž za Svetsko prvenstvo 2021. godine.

"Obavila sam razgovor s njim pre turnira u Đeru i predočila mu probleme, kao i zamerke koje su imale, bez otkrivanja njihovih imena. Trudila sam se da mu sve predstavim na neki lepši način, on je specifičan čovek. Primetila sam i da ne dozvoljava igračicama da mu se obrate kad hoće da mu predlože nešto što bi im više odgovaralo. Ipak, naš razgovor je bio sasvim korektan, rekla sam mu šta Savez očekuje od njega”.

Delićeva se osvrnula i na kritike Dragane Cvijić.

"Teško je sad komentarisati bilo šta. Poznavajući Cviju, posle poraza je bila vrela krv i usijana glava. On je dobro reagovao i ništa mi tu nije davalo alarm za uzbunu. Tek na licu mesta sam videla sve. Pretpostavljam da možda nekim delom krivi nas, devojke su očekivale da ćemo mi istog trenutka da ga smenimo. Ipak, imala sam nadu da može da se napravi dobar rezultat jer je atmosfera među njima bila dobra. Što se tiče RSS, mi smo zaista sve obezbedili, obećali smo i premije u slučaju plasmana na OI. Sve što je bilo do nas uradili smo. I da smo doveli novog selektora niko ne bi mogao da garantuje da nešto može da napravi”, zaključila je Milena Delić za Informer.

Obradovićev najbolji rezultat za četiri godine na klupi bilo je šesto mesto na Svetskom prvenstvu u Kumamotu 2019. godine. Činilo se tada da će reprezentacije da krene napred, ali je doživljen krah na Evropskom prvenstvu u Danskoj krajem prošle godine iako je na startu takmičenja pobeđen svetski prvak Holandija. Porazi od Mađarske i Hrvatske uticali su da Srbije ne prođe u drugi krug. Posle novog fijaska u Đeru Obradović je završio četvorogodišnju misiju. RSS traži novog selekora.

Uspon muškog rukometa krenuo je dolaskom stranca na kormilo, Španca Tonija Đerone. Možda se RSS opet okrene stranom treneru kao “vatrogascu”. Problema je mnogo. Godinama nema novih imena, mladih snaga koje će da naslede Andreu Lekić, Katarinu Tomašević, Draganu Cvijić, Katarinu Krpež Šlezak, Slađanu Pop Lazić, Jelenu Lavko... Najbolje srpske rukometašice su zakoračile u četvrtu deceniju života, podmlađivanje je neophodno.

Novi selektor imaće pune ruke posla.


tagovi

ženska rukometna reprezentacija FrancuskeLjubomir ObradovićrssMilena Delić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara