""
""

Srbija ponizila Italiju, a sad ono najslađe - finale sa Hrvatskom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.08.15. | 22:04

Izabranici Dejana Savića savladali Azure sa 10:6 u polufinalu Svetskog prvenstva, a u subotu ih čeka borba za titulu

Vaterpolisti Srbije igraće u finalu Svetskog prvenstva! Izabranici Dejana Savića pregazili su u polufinalu selekciju Italije sa (4:0, 4:2, 1:2, 1:2) i zakazali duel za titulu prvaka sveta starim znancima, Hrvatima.

Izabrane vesti

Iako su nas vaterpolisti navikli na sjajna partije već godinama unazad, večerašnja partija bila je prava vaterpolo klinika ili možda čak bolje reći, demonstracija sile.

Sve je funkcionisalo kao švajcarski sat, odbrana, napad, igrač više i ako ovakvu partiju ponovo u finalu srpski vaterpolisti osvojiće novu titulu svetskog šampiona.

Italijanski vaterpolisti na bazenu u Kazanju večeras jednostavno nisu znali šta ih je snašlo. Izgledali su kao totalni početnici, odnosno kao petlići koji su prvi put u životu došli na bazen.

Već posle prve četvrtine koju je Srbija rešila u svoju korist sa 4:0, mada je moglo da bude i ubedljivije. Nervirao se italijanski selektor Kampanja, ali je bio nemoćan da pronađe odgovor na zagonetku koju mu je postavio kolega Dejan Savić.

Stefan Mitrović je sa tri gola udario veoma snažan pečat na pobedu srpskih Delfina, a dobru partiju na golu pružio je i Branislav Mitrović.

U drugom poluvremenu srpski vaterpolisti su pomalo povukli ručnu, ali čak ni to nije pomoglo Italijanima da izbegnu ubedljiv poraz. Slavlje je moglo da počne, ali već u subotu reprezentaciju Srbije očekuje duel sa Hrvatima.

SRBIJA – ITALIJA 10:6 (4:0, 4:2, 1:2, 1:2)

Otvoreni bazen Dvorca vodenih sportova. Gledalaca 3000. Sudije: Margeta (Slovenija) i Korizna (Poljska). Igrač više:Italija, Srbija.

ITALIJA: Tempesti, Di Fulvio 1, Veloto, Filjoli, Đorđeti 1, Fondeli 1, Đakopo, Prešuti, Gito, Luongo 1, Ikardi, Baraldi 1, Del Lungo. Selektor: Kampanja.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 1, S. Mitrović 3, B. Mitrović. Selektor: Savić.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SP u vaterpoluAndrija Prlainović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara