Tijana Bošković u napadu (©OSS)
Tijana Bošković u napadu (©OSS)

Srpkinja morala da spasava situaciju: Tijana ušla na teren i sa 27 poena presudila Ajdinu

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.10.23. | 17:09

Boškovićeva nije počela meč protiv Ajdina, ali je završila utakmicu kao najbolji akter

Mislio je trener Ferhat Akbaš da će moći posle naporne partije protiv Fenerbahčea da odmori prvu uzdanicu tima Tijanu Bošković na meču sa Ajdinom, ali ništa od toga...

Naša reprezentativka nije počela meč u postavi, ušla je u prvom setu, pa posle odigrala i četiri naredna kompletna perioda, kako bi pomogla Ezačibašiju da izvuče pobedu - 3:2 (18:25, 23:25, 25:12, 25:18, 15:13).

Izabrane vesti

I danas je bila najefikasnija, kao što su svi i navikli. Zabeležila je 27 poena, u prethodnom kolu je stala na 36, a u prvoj rundi se zaustavila na 19.

Ajdin je dobio prva dva seta, Ezačibaši je morao prilično da se pomuči da bi okrenuo vodenicu na svoju stranu. Dobio je treći i četvrti bez ikakve neizvesnosti, a onda se sve rešavalo u taj-brejku.

Odgovornost su tada preuzele Tijana Bošković i Irina Voronkova, koje su postigla po šest poena i tako napravile prevagu.

Tijana je ukupno osvojila 27 poena, uz napad 47-22 (47 odsto). Zabeležila je četiri bloka i jedan as. Najbolje je pratila Irina Voronkova sa 23 poena, dok je treća dvocifrena bila Hande Baladin sa 15. Jovana Stevanović je igrala poslednja tri seta, koje je Ezačibaši dobio, a u preokretu je učestvovala sa šest poena (napad 8-4, dva bloka).

Posle tri kola Ezačibaši ima skor 3-0 baš kao i Vakifbank. Ekipa koju vodi selektor Đovani Gvideti lako je došla do trijumfa protiv Galatasaraja - 25:12, 25:15, 25:16.

Bianka Buša je ovog puta zauzela mesto u prvoj postavi i dala je lep doprinos pobedi. Nijednom nije pogrešila u napadu, a od 11 lopti prošla je sedam (64 odsto). Dodala je 16 prijema (50 odsto pozitivnog) i odservirala dva asa. Bolji učinak imala je samo kapiten Gabi Gimaraeš koja je osvojila 11 poena (napad 15-9, 60 odsto, dva bloka). Po devet poena su još imale Zehra Guneš i Džordan Tompson.

Okršaj Srpkinja je viđen na meču PTT - Bešiktaš. Uspešnije su bile Sara Carić, Maja Savić i Slađana Mirković od Jovane Brakočević Kancijan - 3:1.

Veoma zapažena je u ekipi iz Ankare bila Sara Carić, koja je ušla sa klupe i upisala 15 poena. Maja Savić je bila među starterima, ali nije zabeležila nijedan poen. Slađana Mirković je odigrala celu utakmicu na poziciji dizača i osvojila tri poena.

U poraženom taboru Jovana Brakočević Kancijan je imala 11 poena, uz 28 odsto realizacije napada (39-11).

PRVENSTVO TURSKE ZA ODBOJKAŠICE

3. kolo

Čukurova - Nilufer 2:3

Vakifbank - Galatasaraj 3:0

Ankara PTT - Bešiktaš 3:1

Ajdin - Ezačibaši 2:3

Turkiš Erlajnz - Ankara Karajolari 3:0

Sarijer - Muratpaša U TOKU

17.00: Fenerbahče - Kuzejboru



tagovi

EzačibašiTijana BoškovićBianka BušaĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara