""
""

Šuška se šuška – Lauda Meklaren Mečkinim motorima buška

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.07.17. | 11:16

Jedan od dva vodeća čoveka Dajmlerove F1 misije kaže da još uvek nije pao dogovor oko isporuke motora timu iz Vokinga. Ipak, on ne tvrdi da aneksija Meklarena nije moguća

Do sada smo do detalja govorili o problemima Meklarena sa definitivno tehnološki nedoraslim pogonskim jedinicama Honde. Da je na pomolu raskid ugovora tima iz Vokinga sa Japancima, to je apsolutno jasno. Da li ćemo ponovo imati Meklaren Mercedes? O tome govori Niki Lauda, drugi čovek Mercedes AMG Petronasa.
Meklaren ima ugovor sa Hondom. Sve što čujete, to ne znači da će ukoliko se nešto desi naš motor sigurno doći kod njih. Za sada nas nisu pitali. Bitno je da što više proizvođača ostane u šampionatu”, rekao je Niki Lauda, a nemačka štampa tvrdi da Diter Žeče, prvi čovek Dajmlera i njegov F1 poverenik, Toto Volf već uveliko razmatraju aneksiju Meklarenovih pogona.

Izabrane vesti

Sve u svemu, epilog vezan za saradnju Meklarena i Honde jako je blizu. Japanska fabrika trenutno ubrzano radi na popravkama motora za “MCL 32” bolid, a strpljenje čelnika ekipe već je na granici koja preliva čašu i nagoveštava kraj Hondine ere. Zato se osnovano sumnja da Dajmler neće propustiti šansu koja bi mogla da mu se ukaže u slučaju oslobađanja tima iz Vokinga iz kandži partnerskog ugovora  sa Japancima.

(Foto: Action Images)


tagovi

Formula 1HondaMeklarenMercedes AMG PetronasNiki Lauda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara