(©Reuters)
(©Reuters)

Svetsko prvenstvo od tri dana bez prolaska kroz cilj

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.02.21. | 09:19

Organizatori se u Kortini D’Ampeco suočavaju sa velikim problemima

Počelo je, a kao da nije. Od trka ništa pre četvrtka. Širom planete pandemija virusa korona kvari planove organizatorima, a u Kortini D’Ampeco su vremenski uslovi nepremostiva prepreka.

Svetsko prvenstvo trebalo je uveliko da se odvija, ali to nije slučaj. Najbolji skijaši i skijašice su na čekanju. Za ponedeljak je bila zakazana alpska kombinacija za dame, u utorak je trebalo da se voze trke super džija, a danas alpska kombinacija za muškarce. Magla, kiša i led okovali su Kortinu, doveli do pomeranja i zgusnut raspored učinili još pretrpanijim.

Izabrane vesti

Svetska skijaška federacija izdala je saopštenje sa novim rasporedom. Muška alpska kombinacija, koja je prvobitno trebalo da se vozi danas, na programu je 15. februara, jednog od retkih slobodnih dana u kalendaru. Ako ne dođe do novih pomeranja. Takođe, istog dana će se održati i trka alpske kombinacije za dame, a prve vožnje na Svetskom prvenstvu, kojem se ne nazire kraj, planirane su za četvrtak. Niz bele staze u italijanskom skijaškom centru prve će u super dži trci kroz cilj proći skijašicice, a zatim i skijaši u istoj disciplini.

Po novom rasporedu petak je rezervisan za treninge u obe konkurencije. U subotu će se voziti ženski spust, a dan kasnije će posle dva odrađena treninga skijaši u spustu loviti odličja.


tagovi

alpsko skijanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara