Svindal je pakleno brz

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.02.18. | 13:22

Norveški skijaš uzeo prvo olimpijsko zlato u spustu. Sutra na programu muški superveleslaom, favorit Marsel Hiršer

Aksel Lund Svindal, živa legenda alpskog skijanja, jedan od najboljih i naravno najbržih ljudi koji su ikada stali na smučke, osvojio je prvo olimpijsko zlato u spustu!

Najuspešniji norveški skijaš svih vremena, koji se samo jednom do sada okitio najsjanjim odličjem i to 2010. u Vankuveru, ali u superveleslalomu, odvozao je veoma gresivnu trku uspevši da zabeležii najbolje vremeu lewdenom Pjongčangu. Iza njega je ostao još jedan Norvežanin, Hjetil Jansrud, dok je bronza pripala aktuelnom lideru Svetskog kupa, Švajcarcu Betu Fojcu. Šampion iz Sočija 2014, Austrijana Matijas Majer bio je tek deveti, tako da i dalje niko nije odbranio olimpijsko zlato u ovoj disciplini. Zanimljivo je da je Norveška ovim podvigom iskusnog asa postala tek šesta zemlja za olimpijskim zlatom u spustu.

Izabrane vesti

SUPER G - FAVORITI ZA ZLATO
M. Hiršer - 1,35T. Ligeti - 11,0; A. Pinturo - 11,0; H. Kristofersen - 11,0: M. Feler 11,0

U toku ove večeri (03.00) zakazano je takmičenje u superveleslalomu kod muškaraca, a  prvi favorit je verovatno najbolji skijaš ove generacije, 28-godišnji Austrijanac Marsel Hiršer koji se već okitio najslajnijim odličjem u Pjongčanu, ali u kombinaciji. Ovaj put kvota na njega je 1,35,  a četvorku, koja bi mogla da mu pripreti, a koja je od MOZZARTA dobila po kvotu 11,0 za zlato čine Ted Ligeti, Aleksi Pinturo, Henrik Kristofersen i Manuel Feler.

(foto: Action Images)


tagovi

ZOI 2018PjeongčengAksel Lund Svindalalpsko skijanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara