""
""

Tragom Meklarenovog prokletstva – Baton kreće iz pitlejna

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.05.17. | 13:10

Izmene na podešavanju Meklaren Honde teraju penzionisanog zamenika Fernanda Alonsa ne na start sa začelja neko iz boksa! Takva su pravila…

Meklaren je morao da doteže svoj “MCL 32” bolid. Zbog toga Dženson Baton danas ne startuje iz grida, nego iz boksa, odnosno pitlejna!

Izabrane vesti

Baton je juče zauzeo deveto mesto u kvalifikacijama, ali je sve to palo u vodu pošto je uz to na njegov trkački račun legla i kazna koja ga vraća 15 mesta unazad u odnosu na postignut rezultat. Razlog su promene komponenti motora, odnosno turbopunjača i MGU-H sistema, ali sve to je dovoljno tek za start sa začelja. Za polazak iz boksa presudne su bile izmene koje se tiču promene podešavanja bolida uoči trke. Tu je Meklaren prekoračio sve što se toleriše.

Zaključak je jednostavan! Pravila jasno nalažu da se nakon trke ne smeju menjati podešavanja sve do trke parkiranih bolida, što samo sebi implicira kaznu izbacivanja iz startnog grida. To se upravo desilo Džensonu Batonu koji će u Monaku pokušati nemoguće da bi Fernando Alomso uradio moguće na Indi 500 izletu u Indijanapolisu.

(Foto: Action Images)


tagovi

Dženson BatonFormula 1MeklarenVN Monaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara