""
""

Treći dan testa na Sepangu lansira Vinjalesa u GP orbitu

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.02.17. | 15:13

Jamahina taktika skrivanja aerodinamičkih krilaca radi bez greške, a Dorna mora da ćuti jer o tome ništa ne piše u GP pravilniku za ovu sezonu

Stiže i čas u kom svodimo račune iz Malezije. Poslednji dan zvaničnog testiranja u kraljevskoj klasi kao najbržeg takmičara promovisalo je Meverika Vinjalesa. On je za Movistar Jamahu osvojio najbolje vreme iako GP analitičari tvrde da su Japanci pribegli zloj, odnosno lukavoj taktici skrivanja aerodinamičkih krilaca ispod spoljne ivice oplate motocikla... Kako bilo, o takvoj ideji ne piše ništa u novom pravilniku, pa se može reći da je Movistar Jamaha nadmudrila Dornu!

Izabrane vesti

Danas je na stazi čak deset vozača uspelo da obori granicu od dva minuta po pređenom krugu. Mark Markez je vozio 85 krugova i stigao do drugog mesta pošto je od Vinjalesa bio sporiji za 0,138 sekundi.

Vredno je spomenuti i da je Andrea Janone imao izletanja u prvoj i petnaestoj krivini. Pored njega, motocikle nisu mogli da zauzdaju ni Pol Espargaro, Hektor Barbera i Aleiš Espargaro.

Ako se osvrnemo na fantastičnu trojku, štoperica kaže da je Valentino Rosi danas stigao peti, a Horhe Lorenco deveti. Kejsi Stoner ostvario je sedmo vreme za Dukati, što je poprilično razočaravajuće budući da je prvog dana neprikosnoveno vladao stazom u Maleziji.

(Foto: Action Images)


tagovi

Aleiš EspargaroHorhe LorencoMark MarkezMeverik VinjalesMoto gpPol EspargaroValentino Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara