Petar Đorđić (©srl.rs)
Petar Đorđić (©srl.rs)

Umalo senzacija na Slanoj bari: Tantalove muke šampiona, Đorđić i Lučin spasili Vošu

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.04.24. | 18:46

Super rukometna liga Srbije: Novosađani posle penala pobedili Dinamo iz Pančeva – 33:32 (28:28, 12:15) i poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa. Krila Darko Milenković i Marko Perović najefikasniji

Šampion u krizi. Umalo veliko iznenađenje na Slanoj bari. Partizan je pokazao da je Vojvodina pobediva pre osam dana u finalu Kupa Srbije, a Dinamo iz Pančeva, koji je ubedljivo poražen u sva četiri prethodna duela sa desetostrukim uzastopnim šampionom, sada je pružio žestok otpor, pretio veći deo meča. Na kraju na „suv kvalitet“ Petra Đorđića, odličnog Frana Lučina na golu i raspucanog Darka Milenkovića Novosađani su pobedili tim Dragana Markovića posle penala sa 33:32 (28:28, 12:15) i poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa. Igra se na dve dobijene, a druga utakmica je za sedam dana u gradu na Tamišu.

Ovog puta penal rulet je stao na crveno-belo. U šestoj seriji, Miloš Grozdanić je promašio, odnosno odbranio mu je udarac Fran Lučin, da bi Petar Đorđić pogodio za konačnih 33:32.

Izabrane vesti

Vojvodina je povela prvi put u 37. minutu, mučio se tim Borisa Rojevića. Nije bio ni nalik iz većeg dela sezone, posebno u Ligi Evrope, kada je pobedio Silkeborg i Kadeten Šafhauzen. Dramatičan je bio finiš. Na 55 sekundi pre kraja, Voša je vodila 28:27 i imala loptu.

Posle tajm-auta domaćina, pretio je pasivan napad Novosađanima. Đorđićev šut je završio pored gola, a u narednom napadu, fauliran je pivotmen Dinama Ilija Bogdanović za sedmerac, šest sekundi pre kraja, a Marko Perović je hladnokrvno prevario Lučina, pa su penali odlučili pobednika prvog polufinalnog meča na Slanoj bari. Nije bilo kao u finalu Kupa Srbije, kada su se igrali i produžeci.

Precizni su bili Đorđić, Vorkapić, Rađenović i Rogan. Do četvrte serije nije bilo promašaja. Pogodili su kod gostiju Grozdanić, Ilić i Mađar Dornjei, da bi Nikola Stamenković pogodio prečku. Imao je Branko Tomić meč loptu, ali mu je odbranio udarac Nikola Ćirović. Grozdanić je promašio na početku šeste serije, a Đorđić stavio tačku na dramu. Vojvodina vodi 1:0 u polufinalnoj seriji.

Tantalove muke, ali na kraju piše se pobeda, ali imaće trener Lala Rojević glavobolje narednih dana. Novosađani nisu ni nalik šampionskoj ekipi, doveli su u pitanje tron koji ne daju već 10 godina. Zvoni na uzbunu na Slanoj bari.

Već na startu meča videlo se da je Vojvodina u krizi, da su rukometaši srpskog šampiona u grču. Pokušao je Rojević da uvede u ritam Mohameda Aziza Aidija, ali ne ide Tunišanina ove godine. Muče ga i povrede, daleko je od forme iz prošle sezone. Pančevci su krenuli jako, poveli su sa 3:0 i 5:2, do znanja da su došli u Novi Sad po pobedu.

Darko Milenković je dao prva četiri gola za domaćina. Odličan je bio na desnom krilu i u kontri, dobio je prednost u odnosu na reprezentativca Vukašina Vorkapića. Indisponiran je na golu u prvih desetak minuta bio Andrej Trnavac, pa je tek ulaskom Petra Đorđića i Frana Lučina Vojvodina krenula bolje. Veći deo meča gosti su vodili. Lale su imale dva pogotka više, ali nisu uspeli da prelome odličnu ekipu Dragana Markovića. Sjajan je na levom krilo bio Marko Perović, kao i pivotmen Ilija Bogdanović i golman Milan Kosanović. Milan Pavlović i Stefan Ilić su pogađali sa pozicija levog beka. Stigli su Pančevci do penal-ruleta, ali su pet pali na sedmerce, kao u polufinalu Kupa Srbije protiv Partizana.

Treba istaći da je u finišu prvog poluvremena do tada nepogrešivi levi bek Pančevaca Milan Pavlović dobio crveni karton zbog oštrog starta nad Golubovićem, pa je to u nastavku znatno oslabilo goste iz Pančeva.

Darko Milenković je bio najraspoloženiji kod Vojvodine, pogodio je devet puta iz 11 pokušaja. Osam puta je bio precizan Petar Đorđić (dva iz sedmerca), dok je Vukašin Vorkapić ulazio samo za penale i bio je svih pet puta precizan. Odličan je bio i mladi pivotmen Luka Rogan sa pet pogodaka, bez promašaja. Belorus Boris Puhovski nije u formi, samo jedan pogodak iz pet pokušaja. Sjajan na golu je bio i hrvatski internacionalac Fran Lučin koji je odbranio 15 udaraca gostima, od toga dve penala (jedan tokom 60 minuta).

Kod Dinama, Marko Perović je pogodio čak 11 puta, samo jedan promašaj (4/4 iz sedmerca). Milan Pavlović je bio precizan pet puta, a Ilija Bogdanović i Stefan Ilić po četiri. Nikola Stamenković je postigao tri pogotka. Milan Kosanović je imao 12 odbrana (jedan sedmerac), dok je Nikola Ćirović u penal ruletu odbranio udarac Tomiću.

Podsetimo, Metaloplastika je povela protiv Partizana posle pobede u Šapcu sa 32:27. Sada se polufinalna serija seli u Pančevo i Beograd.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVI MEČEVI)

Subota

Metaloplastika – Partizan 32:27 (13:15), u seriji: 1:0

Nedelja

Vojvodina – Dinamo Pančevo 33:32 posle penala - 28:28 (12:15), u seriji: 1:0

***igra se na dve dobijene

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE (Ž) – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVI MEČEVI)

Subota

Jagodina – Železničar Inđija 20:21 (10:11), u seriji: 0:1

Nedelja

Crvena zvezda – Medicinar 41:23 (20:10), u seriji 1:0

***igra se na dve dobijene


tagovi

RK VojvodinaRK Dinamo PančevoRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara