"Verstapen i Botas na Silvertounu"
"Verstapen i Botas na Silvertounu"

Verstapen traži više moći od Red Bula!

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.07.17. | 12:41

Vozača red Bula ne zavarava četvrto mesto u Britaniji

Verstapen i Botas na Silvertounu

Činjenica je da je Maks Verstapen posle serije pehova na Silverstunu razbio maler. Nije imao tehničkih problema s Red Bulovim bolidom, ali ni naročito konkurentnu brzinu. Holanđanin zbog toga od Red Bula traži moćnija tehnička rešenja uz tvrdnju da su Ferari i Mercedes ipak imali jače bolide na pisti.
„Činjenica je da je četvrto mesto uredu, ali nije uredu što sam toliko zaostajao za konkurencijom. Sa druge strane, pozitivno je to što smo dosta bolje izgledali na trci nego u kvalifikacijama“, kaže Maks Verstapen koji ovim rečima želi da ukaže na problem. Po njegovom mišljenju, „RB 13“ bolid je u zaostatku u odnosu na konkurentska vozila. Zbog toga mu ni sva agresivnost i srčanost na britanskoj pisti nije bila od naročite pomoći. Pomogle su mu druge stvari, naročito Fetelov gumni defekt, pa se Verstapen ne zadovoljava osvajanjem dobre pozicije koja je zasnovana na tuđim nedaćama.
“Mi moramo da probamo da shvatimo u čemu je problem. Naročito me brine tempo u kvalifikacijama. Ne smem da se zadovoljim četvrtim mestom, jer je ta brojka bolja nego što je zaista bilo na stazi”, zaključak Verstapena koji realno ocenjuje da trkačke karakteristike Red Bulove sprave nisu baš onakve kakve mu trebaju.

Izabrane vesti

(Foto: Action Images)


tagovi

VN BritanijeRed BulMaks VerstapenFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara