(©Reuters)
(©Reuters)

Vinsent Krihmajer i Lara Gut se popeli na krov sveta, Bauman ispisao istoriju

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.02.21. | 16:26

U Kortini d’Ampeco počela je podela odličja

Višednevnom odlaganju došao je kraj. Stekli su se vremenski uslovi za održavanje trka na Svetskom prvenstvu u alpskom skijanju, a najsjajnijim odličjima okitili su se Vinsent Krihmajer i Lara Gut-Behrami.

Austrijski skijaš Vinsent Krihmajer dugo će pamtiti super-dži u Kortini d’Ampeco. Krihmajer je ukupnim vremenom 1:19.41 slavio i osvojio prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu. Delić slave ukrao mu je sunarodnik Romed Bauman. Austrijanac je na zalasku karijere vozeći za Nemačku postao prvi skijaš koji je sa dve zemlje osvajao medalju na Svetskom prvenstvu.

Izabrane vesti

U italijanskom skijaškom centru za pobednikom Krihmajerom kasnio je sedam stotinki, a prethodno je pod zastavom Austrije uzeo bronzanu medalju u kombinaciji 2013. godine. Na najniži stepenik na postolju popeo se Aleksi Panturo, vodeći u Svetskom kupu.

"Pobedio sam jer sam najbolje izveo skok na kojem su mnogi odustali. To nije bila laka situacija, stotinak metara jakog zanošenja, stvarno je bilo teško, ali ja sam ga izveo kao nikad u životu. To je ono što čini ovaj sport zanimljivim, morate improvizirati, a pogotovu u superveleslalomu", rekao je Krihmajer.

Švajcarska skijašica Lara Gut-Behrami, supruga Valona Behramija, stigla je do titule sveske prvakinje u super-džiju u konkurenciji dama. Lara Gut je nastavila da skija u izvanrednoj formi i dobre nastupe iz Svetskog kupa prelila je na Svetsko prvenstvo.

Švajcarkinja se poput Krihmajera prvi put na planetarnom šampionatu popela na najviši stepenik postolja, ali joj ovo nije prva medalja. Prethodno je osvojila tri srebra i dve bronze, kao i bronzu na Olimpijskim igrama u Sočiju.

Trku super-džija obeležile su švajcarske skijašice. Drugo mesto pripalo je Larinoj sunarodnici Korin Zuter, a treće Amerikanki Mikaeli Šifrin, koja je u završnici super veleslaloma napravila veliku grešku. A možda ju je baš to kratko izletanje sa staze koštalo najsjajnije medalje. Nevena Ignjatović, predstavnica Srbije, zauzela je 33. mesto.



tagovi

alpsko skijanjeVinsent KrihmajerLara Gut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara