©StarSport
©StarSport

Vujović posle dva meseca otišao iz Hrvatske

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.24. | 21:48

Iskusni strateg napustio Našice

Epizoda legendarnog rukometnog trenera Veselina Vujovića u hrvatskom rukometu ovoga puta je bila prilično kratka. Iskusni strateg sa Cetinja napustio je Nekse nakon samo dva meseca, nakon što nije uspeo da probudi ekipu iz Našica.

Kap je prelila čašu prošlog vikenda, porazom od Poreča, pa će ekipu voditi dosadašnji pomoćni trener Krešo Ivanković, a pomagaće mu Albin Eter.

Izabrane vesti

Takođe, Vujovića očekuje kazna od nekoliko utakmica, pa i tako ne bi imao dovoljno prostora da pomogne ekipi.

"Očito da šok terapija nije usela da razmra ekipu. Najprije smenom trenera Branka Tamšea, a nakon toga ni ja nisam uspeo u ovom kratkom vremenu da probudim tim onako kako ja to znam. Ovu odluku sam doneo nakon utakmice protiv Poreča, koju smo uprkos problemima s povredama morali da pobedimo i nakon koje sam izjavio da me je sram i da bih najradije nestao. Mislim da je moralan čin s moje strane bio da ponudim ostavku", rekao je Vujović.

Druga strana je očigledno bila sličnog mišljenja, pa je sam proces išao vrlo brzo.

"Vrlo brzo smo se dogovorili da je to u ovom trenutku najbolja opcija za Nekse. U toku je i disciplinski postupak koji vodi Hrvatski rukometni savez protiv mene i izvesno je da ću dobiti kaznu od nekoliko utakmica. Upravo je nekoliko utakmica ostalo do kraja prvenstva, kao i završnica Kupa Hrvatske, pa će biti najbolje da ekipu trenira i vodi moj dosadašnji pomoćnik Krešo Ivanković. Iskreno se nadam da će moj odlazak kod igrača, ipak, probuditi u njima ono nešto sportsko i karakterno i da na terenu daju puno više kako bi Nekse vratili na ono meesto koje mu pripada, kako u hrvatskom tako i u evropskom rukometu. U Našicama mi je bilo prelepo i nosim samo dobre uspomene, svima u klubu želim puno sreće i hvala na svemu", zaključio je Vujović.



tagovi

Veselin VujovićRK Nekse

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara