""
""

Živci su popustili – Meklaren će morati da najuri Hondu!

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.06.17. | 09:39

Bez konstruktorskih bodova ove sezone, slavna ekipa iz Vokinga izlaz iz dubioze vidi u razlazu sa dobavljačem faličnih motora

Meklaren konačno prelama situaciju po pitanju jalovog odnosa sa Hondom. Zek Braun kaže kako su svi u ekipi debelo zamišljeni, pa je pitanje ima li smisla razmišljati više o Hondi kao o fabrici koja makar potencionalno ima pobedničkog potencijala.
“Besmisleno je na dug period trpeti odgađanje nadogradnji. Onda se dešava da i one koje budu isporučene, jednostavno ne odrade ono što nam bude rečeno. Bližimo se limitu, strpljenje se bliži kraju”, tvrdi Braun, pa preseca čvor mučnine.
“Godina u Formuli 1 je večnost, a tri godine su poput decenije. Ne možemo ovako zauvek. Postoji mnogo stvari koje uzimamo u obzir pri donošenju odluke. Približavamo se roku u kom moramo odlučiti šta da uradimo”, zaključak je Zeka Brauna, a na kraju važno je i napomenuti da Meklaren za tri godine saradnje sa Hondom nije uspeo da zabeleži pobedu u najbržem cirkusu.

Izabrane vesti

Honda je u partnerstvo sa Meklarenom stupila 2015. nakon što je prekinuta saradnja sa Mercedesom. Tim iz Vokinga pre toga imao je pozitivna sećanja na japanske motore s kraja osamdesetih i s početka devedesetih kada su Hondine pogonske jedinice odlično opsluživale tadašnje bolide čuvene ekipe. Zbog toga je i sklopljen ugovor koji je na kraju postao čista noćna mora za Meklarenove sportske ambicije.

(Foto: Action Images)


tagovi

Formula 1HondaMeklarenVN Kanade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara