""
""

Zvanično: Monca ostaje u F1 kalendaru!

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.11.16. | 14:43

Berni Eklston je potpisao ugovor po kom VN Italije ostaje u Monci i u naredne tri sezone

Danas je Automobilistički klub Italije ACI potpisao ugovor sa Bernijem Eklstonom koji garantuje da VN Italije ostane stacionirana na čuvenoj Monci. Sporazum predviđa da Gran-pri trka ostane na legendarnoj stazi i naredne tri godine.
Prvi čovek Formule 1, Berni Eklston i predsednik ACI Anđelo Skoti Damani uslove za zvanično potpisivanje sporazuma dogovorili su još u septembru.
„Uz puno rada, a uprkos velikim poteškoćama, obaveštavam vas da je formalno potpisan ugovor o Monci“, rekao je Damani, ali nije javno komentarisao navode koji ukazuju da ugovor vredi 68.000.000 evra.

Izabrane vesti

Podsetimo da je prema prvim vestima Berni Eklston zahtevao celih 75.000.000 evra za potpis ugovora, odnosno da je od Italijana tražio 25.000.000 godišnje za svaku trku na legendarnoj Monci. Kako je priča o mogućoj selidbi VN Italije ganula mnoge, ali i izazvala burne kritike Eklston je odlučio da popusti.

Staza u Monci postoji od 1922. godine, a važno je znati da je baš na ovoj pisti održano najviše trka Formule 1 u istoriji takmičenja. Naime, Monca čak bila deo prvog F1 kalendara.

Italijanski mediji objavili su ovu vest kao posebno radosnu i već sada pozivaju na VN Italije koja će se voziti 3. septembra 2017. godine na dobro poznatom asfaltu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

VN ItalijeMoncaFormula 1Berni EklstonAnđelo Skoti Damani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara