Luka Rogan predstavljen u Lajpcigu (©scdhfk-handball.de)
Luka Rogan predstavljen u Lajpcigu (©scdhfk-handball.de)

Zvanično: Rogan dve godine u Lajpcigu

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 16:20

Pivotmen Vojvodine od leta u Bundesligi. Srpskom šampionu pripada 80.000 evra za obeštećenje

Srpska kolonija u Nemačkoj, u najjačoj rukometnoj ligi na svetu, od leta će biti brojnija za jednog od najtalentovanijih naših rukometaša, Luku Rogana. Pivotmen Vojvodine predstavljen je u Lajpcigu. Stiže na leto, a potpisao je dvogodišnji ugovor.

Reprezentativac Srbije je Vošino dete, afirmisao se na Slanoj bari, a dobrim igrama u timu Borisa Rojevića u poslednje dve sezone, napravio je veliki transfer, odlazak u „ligu ala“, gde će imati šansu za dalje usavršavanje. Njegov budući tim je na osmom mestu u Bundeslige ove sezone.

Izabrane vesti

Rogan ima samo 20 godina, a već veliko iskustvo. Sa juniorskom reprezentacijom Srbije ima evropsku bronzu, dok je prošlog leta bio četvrti na Svetskom prvenstvu u Grčkoj i Nemačkoj. Debitovao je za seniorsku reprezentaciju prošle godine, a u januaru je bio na pragu odlaska na EP u Nemačkoj, ali su prednost imali iskusni Mijajlo Marsenić i Dragan Pešmalbek.

Sa Vojvodinom je prošle sezone sve osvojio, između ostalog i međunarodni pehar, EHF kup, a u naredna dva meseca sa Novosađanima može da poveća broj trofeja. Srpski šampion je favorit za odbranu duple krune. Mladi pivotmen je prvi izbor na crti Lala, ima prednost u odnosu na iskusnije Živana Pešića i Nemanju Ratkovića.

Rogan je imao ugovor sa Vojvodinom, ali i fiksno obeštećenje od 80.000 evra, pa su Lale bile nemoćne da ga zadrže. Zov Lige šampiona je bio jači, pa će Rogan od jula da zaduži zeleno-beli dres tima iz istočne Nemačke.

20.45: (1,22) Hanover (11,0) Savehof (5,20)

Ovo je drugi veliki transfer Vojvodine direktno u Bundesligu, što je pokazatelj velikog rasta srpskog šampiona i sjajnog rada trenera Rojevića i njegovog stručnog štaba.Pre dve godine je Jovica Nikolić otišao sa Slane bare u Veclar, ali su ga povrede sprečile da ostavi dublji trag, pa se prošlog meseca levoruki desni bek vratio u redove Novosađana.



tagovi

Luka RoganRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara