Laslo Đere (©Reuters)
Laslo Đere (©Reuters)

Američka turneja ne prija Đereu: Posle Sinsinatija i US opena i u Indijan Velsu ispao u prvom kolu

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 09:49

Kvalifikant eliminisao srpskog tenisera

Masters u Indijan Velsu nije mogao gore da počne po srpske predstavnike. Prepolovljen je broj učesnika. Miomir Kecmanović eliminisan je na startu turnira serije 1000, a njegovim stopama krenuo je Laslo Đere, pa je Srbija ostala na dva predstavnika, koji kreću od druge runde – Filipu Krajinoviću i Dušanu Lajoviću.

Slab otpor pružio je Miomir Kecmanović australijskom teniseru Alekseju Pospišilu. Nije mu uzeo ni set. Šta tek reći za Lasla Đerea… Na startu turnira eliminisao ga je kvalifikant Maksim Kresi, i to posle preokreta – 2:1 (6:7, 6:1, 7:5).

Izabrane vesti

Nastavio je Laslo Đere da niže poraze na američkom kontinentu. Treći turnit u nizu ispao je u prvom kolu. Sve je počelo od Sinsinatija, gde ga je na let ispratio Sebastijan Korda. Isto je na US openu učinio i Denis Kudla. Kulminacija je poraz od američkog tenisera Maksima Kresija, 145. tenisera sveta.

Mučio se Laslo Đere da ubaci prvi servis, praktično svaki drugi mu je prolazio. Sijaset prilika za napad imao je Maksim Kresi kada srpskom teniseru ne prođe prvi servis, što je dovelo do ogromnog broja brejk-lopti. Čak 13 – iskoristio ih je osam.

Nije se mnogo prilika za brejk ukazalo Laslu Đereu, imao ih je tri… Oduzeo je servis rivalu samo u prvom setu, koji je dobio u taj-brejku. Od tog momenta usledio je nagli pad. Raspala se igra Laslu Đereu. A, Maksim Kresi je počeo sve da pogađa. Po paraleli, po dijagonali… Napravio je tri brejka u drugom setu, počistio je Lasla Đerea i uveo meč u treći set.

Vratio se Laslo Đere na nivo iz prvog seta, znatno je bio sigurniji kod početnog udarca i Amerikanac je imao samo jednu brejk loptu do trenutka kada se igralo na razliku. Držao se Laslo Đere do 6:5, servirao je za taj-brejk i opstanak u meču. Ruka je zadrhtala… Prva meč-lopta označila je kraj.



tagovi

Laslo ĐereATP Indijan VelsIndijan VelsATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara