""
""

AO: Kveri predao Lajoviću, Krajinović odustao, Krunićeva ispala! Serena jedva, Šarapova, Kuznjecova i Radvanska sigurne

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.01.16. | 10:55

Ukupno polovičan učinak srpskih tenisera i teniserki prvog dana Australijan opena...

Novak Đoković je u drugom kolu Australijan opena, a sa njim dalje ide i - Dušan Lajović. Treći teniser Srbije uspeo je da izjednači najbolji učinak na prvom grend slemu sezone, pošto mu je protivnik, Amerikanac Sem Kveri predao meč zbog povrede pri rezultatu 2:2 u setovima - 6:7 (5), 4:6, 6:4, 6:2.

Izabrane vesti

Lajović, kojeg je teniska legenda Džon Mekinro tokom prenosa zvao „Denis“, uspeo je da nadoknadi dva seta zaostatka uz ogromnu podršku publike, a Kveri nije imao šta drugo da uradi nego da preda meč.

Lajović će u drugom kolu Ozi opena igrati sa boljim iz duela Slovaka Martina Kližana i Španca Roberta Bautista Ahute.

Za razliku od Đokovića i Lajovića, svoj put završio je Filip Krajinović, koji je takođe predao meč. U drugo kolo otišao je Amerikanac Denis Kudla pošto je vodio sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:1. 

Istom metodom poslužio se i hrvatski teniser Ivo Karlović, koji je pobedu prepustio Argentincu Federiku Delbonisu pri rezultatu 7:6(4), 6:4, 2:1 u korist Delbonisa.

S druge strane Marin Čilić ostvario je pobedu nad holandskim teniserom Tijemom de Bakerom posle vrlo tesne borbe u četiri seta i gotovo tri sata na terenu – 6(4):8, 7:5, 6:2, 6:4. On će u drugom kolu igrati protiv Španca Alberta Ramos Vinolasa, koji je rutinski savladao talentovanog hrvatskog igrača Bornu Ćorića i to – 6:2, 6:2, 6:3. 

Veliko iznenađenje priredio je bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić, koji je rutinski savladao Holanđanina Robina Hasea sa 7:6(4), 6:4, 6:4. Mladog 24-godišnjeg Bašića u narednoj rundi čeka šesti nosilac Tomaš Berdih, koji je imao lak posao protiv Jukija Bambrija iz Češke – 7:5, 6:1, 6:2.  

Srpska teniserka Aleksandra Krunić poražena je na startu Australijan opena od Kanađanke Eženi Bušar - 6:3, 6:3.

Prvi međusobni duel dve teniserke trajao je 67 minuta, a Krunićeva je bila u igri samo u prvom setu, odnosno do vođstva 3:2.

Pomalo iznenađujuće, prošlogodišnja šampionka Serena Vilijams jedva se provukla pored Italijanke Kamile Đorđi, koju je slomila tek posle sat i 47 minuta igre i to rezultatom 6:4, 7:5. Najbolju teniserku sveta u drugoj rundi čeka 91. igračica sveta Hsije Su Vej, koja je u taj-brejku savladala Jelenu Ostapenko iz Letonije – 3:6, 7:5, 6:1.

Sigurnu pobedu uknjižila je Ruskinja Marija Šarapova, pošto je za sat i petnaest minuta dobila Japanku Nao Hibino, uz tek četiri izgubljena gema – 6:1, 6:3.

Još sigurniju igru pružila je ruska teniserka Svetlana Kuznjecova, koja je Slovakinji Danijeli Hantuhovoj prepustila tek dva gem – 6:0, 6:2. Kuznjecovu i u narednom kolu čeka bar na papiru težak posao, pošto joj na noge stiže Katarina Bondarenko iz Ukrajine, koja je slavila protiv Hrvatice Ajle Tomljanović sa 7:6(2), 6:3.

Poljakinja Agnješka Radvanjska savladala je Amerikanku Kristinu Mekhejl sa 2:0 (6:2, 6:3), a u narednoj fazi igraće protiv Eženi Bušar.

A najveći šok u ženskoj konkurenciji izazvala je 20-godišnja Kazahstanka Julija Putinceva, koja je slomila Karolinu Voznjacki iz Danske – 1:6, 7:6(3), 6:4. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

WTASvetlana KuznjecovaSerena VilijamsMarija ŠarapovaFilip KrajinovićDušan LajovićAustralijan openatpAgnješka Radvanska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara