Viktorija Azarenka (©Reuters)
Viktorija Azarenka (©Reuters)

Azarenka dobila derbi prvog kola na RG

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 20:39

I Sabalenka prošla u drugi krug

Veliki derbi prvog kola Rolan Garosa u konkurenciji teniserki igrale su nekada prva i druga na svetu.

Sudarile su se Viktorija Azarenka i Svetlana Kuznjecova i nisu razočarale. Meč je trajao dva sata, igrala su se tri seta, a Beloruskinja je savladala Ruskinju sa 6:4, 2:6, 6:3.

Izabrane vesti

Azarenka je nekada bila prva na VTA listi, dok je sada na 16. poziciji, dok je Kuznjecova bila druga, ali je 2009. osvojila Rolan Garos. Sada je 40. teniserka sveta.

Sva tri seta su bila festival brejkova, u prvom setu ih je bilo čak sedam, a u takvoj razmeni udaraca gotovo bez pomoći servisa, Azarenka se bolje snašla i izborila prolaz u drugo kolo, gde je čeka Klara Tauson, tinejdžerka iz Danske.

Uspešna je bila i druga Beloruskinja, trenutno bolja na VTA listi, Arina Sabalenka. Za rivalku u prvom kolu imala je Hrvaticu Anu Konjuh, ali je eliminisala za sat i 17 minuta, u dva seta – 6:4, 6:3.

Dva puta je Konjuhova oduzimala servis Sabalenki u prvom setu, imala je prednost 4:2, ali je potom izgubila četiri gema zaredom i samim tim i set. Revija brejkova je viđena i u drugom delu meča, međutim, opet je Beloruskinja izašla kao jača i pobedila.

Sjajan dan za Beloruskinje upotpunila je Aleksandra Sasnovič, 103. teniserka sveta, koja je savladala Dajan Peri sa 6:3, 3:6, 6:3. Ona će u drugom kolu igrati derbi sa zemljakinjom Sabalenkom.

Rolan Garos: Fernandez (Kan) – Potapova (Rus) 6:2, 6:1, Sasnovič (Blr) – Peri (Kan) 6:3, 3:6, 6:3, Azarenka (Blr) – Kuznjecova (Rus) 6:4, 2:6, 6:3, Sinijakova (Češ) – Bužkova (Češ) 6:0, 4:6, 6:2, Kudermetova (Rus) – Anisimova (SAD) 7:6, 6:1, Sabalenka (Blr) – Konjuh (Hrv) 6:4, 6:3, Hibino (Jap) – Stojanović (Srb) 7:6, 6:2...

 


tagovi

Rolan GarosViktorija AzarenkaSvetlana KuznjecovaArina Sabalenka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara