Anđelik Kerber (©Reuters)
Anđelik Kerber (©Reuters)

Rolan Garos: Anđelika Kerber odmah ispala, Kvitova hodala po ivici, Kovinić u drugom kolu

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 16:19

Ukrajinka Kalinjina napravila veliko iznenađenje

Samo što je počeo drugi grend slem u sezoni, odmah senzacija. Na minu je na prvom koraku nagazila Anđelika Kerber, nekada prva teniserka sveta.

Jeste Nemica daleko od te šampionske forme, kada je osvojila tri grend slem trofeja, tačno je i da se na šljaci najslabije snalazi, da u Parizu nikada nije makla dalje od četvrtfinala, ali poraz u prvom kolu i to bez ispaljenog metka, u dva seta, definitivno je prava senzacija.

Izabrane vesti

A, prva koja je poslala kući neku od nositeljki zove se Anhelina Kalinjina, na 139. mestu je svetske liste i na Rolan Garosu je prvi put u glavnom žrebu. Ipak, Ukrajinka je odigrala kao da je veteranka najvećih turnira i sa 6:2, 6:4 je prošla u naredni krug takmičenja. U oba seta Kalinjina je vodila sa po 5:0, a tek kada je shvatila da je pred najvećom pobedom u karijeri počela je da joj drhti ruka, međutim, presabrala se na vreme i privela meč kraju.

Naomi Osaka je prošla u drugo kolo, međutim, ni ona nije odigrala lak meč. Rumunka Tig se borila kao lav, borba je trajala skoro dva sata, ali je Japanka slavila sa 6:4, 7:6.

I Petra Kvitova je bila na ivici ambisa i to protiv Gretje Minen, 125. teniserke sveta, koja je u drugom setu imala meč loptu.

Čehinja je uspela da se izvuče, da dobije set u taj brejku, a onda da u trećem razbije Belgijanku, koja se očigledno demoralisala kada je propustila šansu da upiše pobedu karijere – 6:7, 7:6, 6:1.

Crnogorska teniserka Danka Kovinić se probila u drugo kolo pobedom nad Klarom Burel – 6:3, 7:6. Mlada Francuskinja je dala sve od sebe, da slavi na domaćem terenu, ali je Kovinićeva bila jača, opravdala status favorita, pa će u narednoj rundi igrati protiv Paole Badoze.

ROLAN GAROS, 1. kolo: Badoza (Špa) – Dejvis (SAD) 6:2, 7:6, Kovinić (CG) – Burel (Fra) 6:3, 7:6, Bogdan (Rum) – Ćoćareto (Ita) 6:1, 6:3, Kolins (SAD) – Vang (Kina) 6:2, 4:6, 6:4, Tomljanović (Aus) – Kozlova (Ukr) 6:2, 6:4, Osaka (Jap) – Tig (Rum) 6:4, 7:6, Kalinjina (Ukr) – Kerber (Nem) 6:2, 6:4, Ribakina (Kaz) – Žakemo (Fra) 6:4, 6:1, Pavljučenkova (Rus) – Mekhejl (SAD) 6:4, 6:0, Kvitova (Češ) – Minen (Bel) 6:7, 7:6, 6:1.


tagovi

Anđelika KerberNaomi OsakaTenisRolan GarosDanka KovinićPetra Kvitova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara