(©AFP)
(©AFP)

Gubitak WTA na jednom turniru - 50 miliona $

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.07.20. | 20:03

Zbog otkazivanja WTA finala u Šenženu godišnji prihod Ženske teniske asocijacije smanjen za polovinu

Ako profesionalni sport pregura ogromne probleme sa pandemijom virusa korona, biće to veliki uspeh. Kriza koja je počela u martu nikako da se završi iako se održava sve više takmičenja. Uglavnom su to ipak nacionalni turniri ili lige, dok je sa međunarodnim sasvim druga priča.

Upravo zato i tenis ima velikih poteškoća da se konačno pokrene i baš kada se misli da će sve biti u redu sledi novo razočaranje, to jest otkazivanje. Tako su i ATP i WTA juče, zbog objave vlade Kine, bili primorane da definitivno otkažu sve turnire planirane u najmnogoljudijoj zemlji sveta. Između ostalih to su masters u Šangaju i WTA Finale u Šenženu kao najvažniji.

Izabrane vesti

I baš ovaj drugi je koban po Žensku tenisku asocijaciju pošto je njegovim brisanjem iz kalendara ostala definitivno bez skoro pola godišnjeg prihoda, to jest 50.000.000 dolara. Udarac kakav bi i mnoge ozbiljnije organizacije bacilo na kolena, te se mogu očekivati veliki finansijski problemi u ženskom tenisu u narednom periodu.

WTA sezona će po svemu sudeći ipak krenuti nanovo i to već 3. avgusta u Palermu, dok će ATP, nakon otkazivanja turnira u Vašingtonu, sačekati do 22. avgusta i Sinsinati mastersa koji se održava u Njujorku u "mehuru" potonjeg US Opena.


tagovi

Masters Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara