Simona Halep (©Reuters)
Simona Halep (©Reuters)

Halep i dalje neporažena

Vreme čitanja: 1min | pet. 18.09.20. | 15:16

Rumunska teniserka u četvrtfinalu Rima

Druga teniserka sveta Simona Halep uz malo problema opravdala je ulogu favorita i plasirala u četvrtfinale turnira u Rima. Rumunska supezvezda je sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:4 bila bolja od Darije Jestremske.

Mlada Ukrajinka, inače veliki potencijal, nedavno je prekinula saradnju sa poznatim nemačkim stručnjakom ovdašnjeg porekla Sašom Bajinom pošto je bila nezadovoljan napretkom, ali joj ta šok-terapija za sada nije pomogla.

Izabrane vesti

Halepova je tako nastavila seriju pobeda u nastavku sezone pošto još nije poražena od kako se vratila na teren. Preskočila je turnire u Njujorku, to jest Sinsinati i US open, ali je zato sredinom avgusta izašla na šljakasti teren u Pragu i osvojila titulu zabeleživši pet trijumfa.           

Naredna protivnica će joj biti domaća takmičarka, Jasmine Paolini nakon što je ova u osmini finala bila bolja od Anastasije Sevastove sa 6:2 i 6:3. Turnir u Rimu za žene je Premier 5 kategorije i igra se na šljaci na otvorenom za nagradni fond od 2.098.290 dolara.Prošle godine titulu u Večnom gradu osvojila je Čehinja Karolina Pliškova. I ona se našla među osam najboljih pošto je danas bila bolja od Ruskinje Ane Blinkove rezultatom 6:4, 6:3.


tagovi

Simona Halep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara