Iga Švjontek (AFP)
Iga Švjontek (AFP)

Iga krenula u odbranu titule poput školskog siledžije: Metla radila 58 minuta, Poljakinja kao Seleš i Graf

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.08.23. | 20:47

Švjontekova dozvolila protivnici Rebeki Peterson iz Švedske samo jedan gem na otvaranju US Opena

Prošle sezone Iga Švjontek je osvojila titule na Rolan Garosu i US Openu. Pehar u Parizu odbranila je početkom juna meseca, a pohod na novi trofej u Njujorku počela je autoritativno. Nije joj bilo potrebno ni sat vremena, da protivnici iz Švedske Rebeki Peterson servira ekspresnu eliminaciju - 2:0 (6:0, 6:1).

Igina metla čistila je po betonu Artur Eša tačno 58. minuta, a Poljakinja je uradila nešto što je poslednji put pošlo za rukom velikankama belog sporta Moniki Seleš i Štefi Graf. Uz njih dve postala je prva teniserka od 1991. i 1992. koja je u rasponu od dve godine zabeležila 40 ili više dobijenih setova sa nulom.

Izabrane vesti

U maniru školskog siledžije koji maltretira decu i otima im užinu, Iga je tokom 2022. godine dobila 22 takva seta, dok joj je današnji bio 19. u 2023.

Bilo je ovo pravo tenisko ugnjetavanje. Dvadeset vinera Švjontekove naspram samo dva neodbranjiva udarca Šveđanke. Nije ni čudo što je braniteljka titule napravila tri brejka u prvom setu kada je protivnica jedva osvajala poene na prvi servis, dok na drugi nije dobila niti jedan iz šest pokušaja.

Švjontekova je jedine probleme u današnjem meču imala u prvom gemu drugog seta, ali i tada se uspešno izborila sa tri vezane brejk lopte.

U narednoj rundi prvu teniserku sveta čeka 322. sa WTA liste Australijanka Darija Savil. U najavi još jedna rutinska pobeda.



tagovi

US openUS Open 2023Iga Švjontek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara