Karlos Alkaras (Reuters)
Karlos Alkaras (Reuters)

Jedan od najtežih mečeva Karlosa Alkarasa van grend slemova

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 16:25

Španac srušio Danijela Evansa u trećem kolu mastersa u Šangaju

Najteži meč koji je Karlos Alkaras odigrao van grend slem turnira u profesionalnoj karijeri što traje od 2018. godine bez konkurencije je onaj ovogodišnji protiv Novaka Đokovića iz finala mastersa u Sinsinatiju. Ta četvorosatna borba posle koje je srpski gladijator podigao pehar već je dobila status jedne od najvećih van Australije, Rolan Garosa, Vimbldona i US Opena.

Međutim, u kategoriju Alkarasovih uspona na teniske Alpe ušao je i današnji susret u 3. kolu mastersa u Šangaju protiv Danijela Evansa. Gotovo dva i po sata tenisa, sat i po u prvom setu, pobeda maksimalnim razultatom, ali nakon brejka zaostatka u oba perioda igre i na kraju konstatacija drugog tenisera planete - "Bio je ovo jedan od najtežih mečeva u mojoj karijeri van grend slemova."

Izabrane vesti

Alkaras je slavio sa 2:0 (7:6, 6:4), a Britanac nije uspeo da mu uzme meru ni iz četvrtog pokušaja, ali ga je zato ozbiljno preznojio i pripremio za ono što ga čeka u nastavku nedelje - za početak, sudar sa Grigorom Dimitrovim protiv kojeg ima skor 3:0.

Spektakularno je igrao i spektakularno se branio Evans u prvom setu. Došao je do brejka sa nulom u četvrtom gemu, a onda ga posle šest odbranjenih brejk lopti potvrdio za vođstvo 4:1. Ipak, usledila je serija Španca od tri gema, a nešto kasnije i taj-brejk. Tamo je 33. tenisera sveta napustila koncentracija, a Karlos ga je počistio sa 7:1.

U drugom periodu ponovo brejk Evansa u trećem gemu, ali ovoga puta ekspresan odgovor šanca. U nastavku su serveri bili sigurni sve dok Britanac nije servirao za ostanak u meču. Tada ga je mladi lav iz Mursije satera uza zid i savršenim vinerom iz riterna prigrlio pobedu, 34 na betonu u profesionalnoj karijeri. Preskočioje Endija Rodika (33) i sada može da se pohvali da činjenicom da jedino Rafael Nadal ima više pobeda na mastersima na betonu pre pune 21 godine. Rafa ih je sakupio 40.

Španac nastavlja poteru za svetskim brojem jedan Novakom Đokovićem, potencijalni rival u četvrtfinalu mogao bi da mu bude Dijego Švarcaman ili 22. nosilac Nikolas Đari, dok bi na osnovu renkinga najrealnije bilo polufinale sa Stefanosom Cicipasom ili Andrejem Rubljovim.


tagovi

Karlos AlkarasATP ŠangajMasters Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara