Filip Krajinović (Reuters)
Filip Krajinović (Reuters)

Krajinović posle dva taj-brejka do drugog kola Rima: Tamo ga čeka sedmi teniser sveta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.05.22. | 13:53

Srpski teniser slavio protiv Frensisa Tijafoa, naredni protivnik mu je Andrej Rubljov

Poražen je u prvom kolu Madrida Filip Krajinović od Džona Iznera, ali nedelju dana kasnije iskoristio je priliku za poravni na startu mastersa u Rimu i to protiv još jednog Amerikanca. U duelu sa Iznerom poklekao je u taj-brejku, ali su mu danas 13. gemovi oba seta bili talični za trijumf protiv Frensisa Tijafoa - 2:0 (7:6, 7:6). Tako je 56. teniser sveta pobedio više nego duplo bolje rangiranog rivala (25).

U prvom setu nije bilo brejka, iako se Krajinović suočavao sa čak pet brejk lopti. Četiri je odbrani u martonskom šestom gemu, još jednu spasao u osmom, da bi prvi set bio odlučen u taj.-brejku. Tamo je srpski teniser i pored prednosti 3:0, pa 5:2 dozvoljavao rivalu da se vrati. Na 6:5 imao je prvu, na 7:6 drugu set loptu, da bi tek trećom za 9:7 uspeo da dođe do prednosti.

Izabrane vesti

Rođeni Somborac je već u prvom gemu drugog seta dozvolio Tijafou da mu odzme servis, vratio je brejk u osmom, pa na servis rivala (5:4) imao prvu meč loptu. Nije je iskoristio, a na nove je čekao do taj-brejka. Tada je poveo sa 6:4, te unovčio drugu šansu da se plasira u narednu rundu.

Druga prepreka biće izuzetno zahtevna jer mu sleduje okršaj sa Rusom Andrejem Rubljovim, momkom koji je osvojio Serbia open i koji će od ponedeljka skočiti sa osme na sedmu poziciju ATP liste. Ukoliko još malo podigne nivo igre u odnosu na današnji duel, neće Rubljovu biti nimalo laku u drugom kolu. Pritom u međusobnim duelima je 2:2.



tagovi

atp rimFilip KrajinovićFrensis Tijafo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara