Sofija Kenin u suzama je proslavila pobedu u 4. rundi RG (©Reuters)
Sofija Kenin u suzama je proslavila pobedu u 4. rundi RG (©Reuters)

Kvitova i Kenin se nadaju jedna drugoj

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.10.20. | 09:42

Čehinja i Amerikanka favoriti u četvrtfinalnim duelima na Rolan Garosu

Jedan polufinalni par je poznat, danas ćemo saznati drugi. Iga Švjontek i Nadija Podoroska nalaze se u predvorju finala, a tamo se očekuju Petra Kvitova i Sofija Kenin. Samo, Čehinja i Amerikanka najpre treba da potvrde epitet favorita protiv Laure Zigmund (12.05), odnosno Danijel Rouz Kolins (13.20).

Program ženskog dela žreba 11. dana na Rolan Garosu otvaraju se obračunom između 7. nosioca Petre Kvitove i Laure Zigmund. U njihovom jedinom prethodnom susretu, Čehinja je "isprašila" Nemicu sa 6:1, 6:1 u uvodnoj rundi US opena 2015.

Izabrane vesti

Dvostruka šampionka Vimbldona Petra Kvitova plasirala se u 13. grend slem četvrtfinale u karijeri i na samo je jednu pobedu od izjednačavanja svog najboljeg prikazanog na Rolan Garosu. Čehinja je 2012. stigla do polufinala u Parizu, gde je pala od kasnije pobednice Marije Šarapove. Svetska igračica broj 11, koja još nije izgubila set na turniru, nada se da će se vratiti u prvih 10 zahvaljujući plasmanu u četvrtfinale ove nedelje. Bivši drugi reket planete ima skor 8:1 protiv rivalki rangiranih izvan Top 50 u 2020. godini, dok je jedan poraz došao od svetskog broja 93 Šelbi Rodžers u osmini finala na US openu.

Zigmund igra danas prvo četvrtfinale na grend slemu. Sa 32 godine je druga najstarija igračica koja je debitovala ovoj fazi takmičenja, iza Norme Marš na Australijan openu davne 1971. godine. Nemica je trenutno 66. teniserka sveta i juri 15. pobedu nad rivalkama iz Top 20 u karijeri. Zigmund je slavila u četiri uzastopna meča glavnog žreba prvi put od titule na šljaci u Štutgartu 2017. godine, gde je postigla tri uzastopne Top 10 pobede na putu do najveće titule u karijeri.

KVOTE ZA ŠAMPIONA ROLAN GAROSA

U poslednjem četvrtfinalu singla na turniru, desiće se duel dve zemljakinje. Sofija Kenin, 4. nosioc i Danijel Kolins odrediće ko će zaokružiti polufinalni sastav. Tradicionalno, Kolinsova ne greši protiv Keninove, pošto je 6. teniserku sveta nadmudrila u sva tri njihova prethodna susreta, uključujući i direktnu pobedu početkom ove godine u Adelejdu. Ovo će biti njihov prvi susret na šljaci.

Aktuelni šampion Australijan opena Kenin ulazi u svoje prvo četvrtfinale Rolan Garosa, i zapravo, ovo je njeno prvo putovanje u poslednjih osam grend slema turnira, ne računajući pomenuti u Melburnu ranije ove sezone. Ovo je ujedno i prvo Sofijino četvrtfinale na šljaci. Njen najbolji rezultat do sada je bio plasman u četvrto kolo u Parizu prošle godine, gde je izbacila Serenu Vilijams pre nego što je u tri seta izgubila od šampionke Ešli Barti.

Uprkos tome što je bila jednostrana protiv Kolinsove, Kenin ima skor 7:1 protiv zemljakinja na grend slem događajima, dok je jedan poraz došao od Medison Kiz na US openu 2019. Kolinsova je 57. teniserka sveta, i igra svoje drugo grend slem četvrtfinale.

ROLAN GAROS, ČETVRTFINALE

Utorak

Svitolina - Podoroska 0:2 (2:6, 4:6)

Švjontek - Trevizan 2:0 (6:3, 6:1)

Sreda

12.05: (1,30) Kvitova - Zigmund (3,20)

13.20: (1,60) Kenin - Kolins (2,19)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rolan GarosPetra KvitovaSofija Kenin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara