Dušan Lajović (©AFP)
Dušan Lajović (©AFP)

Lajović ispustio šansu karijere: Mučio Cicipasa sat i po, a onda nestao

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 18:50

Srpski teniser dobio prvi set, odlično gurao u drugom, a onda se potpuno ugasio i ostao bez prvog ATP 500 finala u karijeri

April je mesec najvećih uspeha u karijeri Dušana Lajovića. Srpski teniser je upravo u četvtom mesecu u godini stigao do finala mastersa u Monte Karlu 2019, osvojio turnir iz serije 250 u Banja Luci 2023, a sada je uprkos lošem startu sezone zablistao u Barseloni i stigao do polufinala. Padali su redom Dijego Sebastijan Švarcman, Alehandro Davidovič Fokina, Igo Amber i Artur Fis, a dobrim delom meča činilo se i da je Stefanos Cicipas na konopcima. Dobio je 59. teniser sveta prvi set protiv Grka (7:5), vodio 3:2 u drugom i skoro sat i po stvarao velike problem dvostrukom grend slem finalisti.

Čim je Cicipas prvi put oduzeo servis 33-godišnjem Srbinu, Lajovićeva igra se raspala i počela da podseća na sve ono što je igrao od početka januara do kraja marta. U roku od četrdesetak minuta meč je bio gotov, a Lajović nije stigao ni da se osvesti 1:2 (7:5, 4:6, 2:6). Duci je ispustio ogromnu priliku da se prvi put u karijeri plasira u finale jednog turnira iz serije 500. Cicipas će posle osvajanja mastersa u Monte Karlu prethodne nedelje, imati priliku da isto učini i u Kataloniji. Stefanosov rival u finalu biće isti kao i u Kneževini - Kasper Rud.

Izabrane vesti

Lajović će za polufinale Barselone dobiti 200 ATP poena, što je prilično respektabilno, ali je manje od 250 koliko je dobio za osvajanje Banja Luke u istoj ovoj sedmici prošle godine. To znači da će Duci od ponedeljka pasti na ATP listi za šest pozicija, sa 59. na 65. Cicipas će ostati sedmi bez obzira na ishod finalnog meča protiv Norvežanina.


tagovi

Dušan LajovićStefanos CicipasATP Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara